Translate

21.7.2012

Iitaa vintille



Late asensi Vintti-Iitaa helteisen kuumaan (kuin pätsi) aulan kattoon ja seinämiin. Purimme loput ongelmakohdat pois ja tavallista villaakin on seinien reikiin laitettu. Uretaanivaahtopulloja on tyhjentynyt keollinen. Kuvassa "kävelysiltamme" ylin kerros. Ylimääräinen vaahto on leikkaamatta levyjen saumoista vielä siistiksi. Tuohon päälle tulee Anselmia. Tai Wilhelmiä. Mie en tasan tiedä mitä tää meidän levy on koska nuo molemmat nimet lukevat levyjen päällä. Jos se on Anselmi-Wilhelmiä? Tai toisinpäin? Von Wilhelmi-Anselmi, talomme suojelija.

Mutta heti peltikatto lakkasi niin hirmuisesti hohkaamasta kuumuutta sisätiloihin kun tuo kerros paksua eristettä oli saatu paikoilleen. Se sama pitää sitten pakkasilla kylmän ulkopuolella. Hyvä. Ei tuule enää sisälle tönöön sisärappusten kohdalta niin että villasukatkin pyörii jaloissa... 

Ja jota jaksaisimme, on syöty välillä pottuja ja naudanliha-punaviinikastiketta ja oman kasvarin salaattia muilla höystöillä. Nätiltä lautaselta. Tai siis kahdelta, eikun kolmelta. Jälkkäriksi oli eilen leipomaani suklaa-punajuurimutakakkua kermavaahdolla ja mansikoilla. Jotta tulis parempi mieli.

Esikoinen, joka käväisi jelppimässä meitä, piti mutakakusta, mutta tuo mies totesi oman annoksensa syötyään, ettei toisen kerran sitä tarvitse leipoa. Noh, kokeiltu on. Kyllä mie huomasin että hänkin sitä otti sitten illemmalla toisenkin lautasellisen... =)
Loput punajuuripussillisesta (punajuuria oli vain muovipusseissa kaupassa, ei lainkaan irtomyynnissä, tosin se juures nahistuu aika pian jos se on ilman kanssa tekemisissä) valmistin säilötyiksi punajuuriksi, ne kun ovat suurta herkkua vaikkapa makkarakastikkeen kanssa. =)

Nurmikko karjuu jo ruohonleikkuuta mutta en tänään jaksanut ajaa sitä. Miun olkapäät on ihan kipiät, kuin irrallaan. Kai se on tuo apinamainen kiikkuminen noilla kiipeilytelineillä joka on venyttänyt olkapäät irrallisen oloiseksi? Vai apulaisena olo? Tiedä häntä.



PS:
Se SPU eristelevy joka Vintti-Iitan päälle asennetaan on nimeltään Anselmi. =)
Olen nyt tarkistanut asian.

3 kommenttia:

Sari K / Kapteenilla kirjoitti...

Ei taida minun entisessä vuokra-asunnossa olla mitään mitään suojelijoita seinillä, sen verran oli kylmä meno toissatalvena että huh huh!

Hallatar kirjoitti...

No voi höh! Ei kai siun tarvii mennä sinne takaisin?

Jovelan Johanna kirjoitti...

Odotettavissa siis lämpimämpi talvi - ainakin sisätiloissa! Hatunosto taas jaksamisellenne!