Translate

21.7.2012

Mitä uutta?

Edellisen postauksen eteiskuviin tuli jo muutosta. Mies töistä tullessaan irrotti torstaina kattolampun, jota mie en ollut uskaltanut irrottaa, kiskoi pois loput paneelit, sai alaslasketun katon kehikon hajotettua ja mie viskoin pihalle sitä kaikkea rotan pissimää ja kak... puuta ja lasivillaa, oikein sitä ärtsyä joka saa heti käsivarret kutisemaan ja kihisemään... Villan seassa oli lisäksi muutama iso rotanpesä ja sitä ihteään tipahteli koko ajan alas lattialle niin että koko lattia oli kohta kuin suklaarakeilla kuorrutettu! Yih!

Tässä kuvaa pikkueteisen ja varsinaisen eteisen seinästä, oviaukon yläpuolelta. Tästä saa aika hyvin käsityksen siit, mitä me ollaan jouduttu purkamaan tässä tönössä pois.

Jaken tuomat hengityssuojaimet venttileillä olivat tässäkin tosi tarpeeseen, koska kaikki tuo pölisi taas kovin hirmuisesti. Ei olla laskettu kuinka monta hengityssuojainta on mennyt, mutta paljon niitä on virattomaksi tehty. Tätä ei kukaan halua hengitysteihinsä. Nimimerkki: keuhkot vinkuvat kyllä nytkin. 


Lopulta tuli näkyviin tuo alkuperäinen sisäkatto, vaalealla maalilla maalattuna. Kahdella seinämällä on kattolistakin paikoillaan... =)
Tuo katto me pyritään säilyttämään.
Pala vanhaa tapettiakin tuli esiin... Kattoa oli tästä kohtaa laskettu alas sellaiset kolmekymmentä senttiä.


Sähkärit ovat aina siis olleet samanlaisia? 
Jos tekee merkin tuohon niin reikä ja johto ilmestyy ihan toiseen paikkaan. 

Vähän niin kuin näiden nykyistenkin sähkärien kanssa... 
Ainakin pistorasia ja valokatkaisijat asennetaan vinoon 
tai kytkimet toimivat väärinpäin... 


Aulaa siistittynä. 
Nyt yläosassa on jo vintti-Iitaa... 

Homma jatkuu... 

Meen miehen avuksi. 

8 kommenttia:

laura kirjoitti...

uhhuhhhuh! onpas teillä siellä aikamoinen purkutyömaa! Täytyy sanoa, että kyllä ihmisillä on aika erikoisia ratkaisuita ollut joskus, jotka siihen maailman aikaa on olleet jopa mielestään nerokkaita... peittää nyt hieno katto ja laittaa väliin kaiken maailman tauhkaa. höh! Meilläkin löytyi jokapaikasta ihan uuden näköinen maalattu lautalattia, mutta kun 70- luvun lopulla tulivat muovimatot muotiin niin joka paikkaan oli sitten liimatti likaisen harmaa muovimatto päälle. siis liimattu. Ajattelivat sen kai myös jotenkin tuulta pitävän paremmin poissa, kun vanhat olkieristeet oli jo painuneet... ihme touhua eräillä heistä, ei voi muutakun puistella päätään...

Mutta muuallahan teillä näyttää ihan upelta jo! josko hengitysoireet helpottuisivat kun tuo ihmeen kattoviritys on poissa.

Maireanna kirjoitti...

Kyllä on mahoton kesä teillä, huhuh!
Onneksi on sitten pihalla kesän kauneus vastapainoksi. Hengittele ulkona paljon, niin p....at ohenee keuhkoissa :-/ Sanonpa vaan että hattua nostan kummallekkin..minä olisin heittänyt hanskat tiskiin jo ajat sitten. Mutta taitaa se koti kuiskia teille että mikä kaunotar siellä onkaan, kaiken huonon kohtelun takana? Kannattaa ahertaa.

Katjusha kirjoitti...

Auts, siellä oli oikeen rotanpesäkin? :/

Hallatar kirjoitti...

Laura

Niinpäs... noista edellisistä remonteista ei vuosissa ole niin kovin kauaakaan kulunut.

Täälläkin muovimattoja liimattu alakertaan. Aika sitkeällä liimalla vielä. Olohuone jäi odottamaan omaa remonttiaan. Enempää ei nyt kesällä ehditä, kun syksy tulee ja kylmyys jos lattia on auki.

Ja kiitos. Sain avaavaa astmalääkettä ja mie täyttelen parhaillaan taas mittaustuloksia parin viikon ajan.
Anna

Tää on toisintoa viime kesästä. =)
Ja pakkohan tää on korjata...
Ei taloja saa sairastuttaa. Myö yritetään parantaa se. <3Katjusha =)

Hah, vaikka kuinka paljon! Niitä oli jo viime kesänä keittiön ja makkarin remontteja tehtäessä...

Salka kirjoitti...

Täällä minäkin jaksan joka kerta lukiessani ihmetellä teidän intoa ja voimia jaksaa tehdä töitä urheasti tuota p***aa purkaessanne. Kannustan täällä hiljaa ja pidän peukkuja jotta saisitte rempan valmiiksi siltä osin mitä aiottekin ennenkuin syksyn kylmät tuulet alkavat puhaltaa. Halit! <3

Hallatar kirjoitti...

Voi Salka <3<3

Joskus tosiaan on sitä ihtiään tää purkaminen. Nyt ollaan onneksi siinä vaiheessa että pahimmat sellaiset on revitty pois ja saadaan korjata jälkiä. Tuulensuojaakin on nyt jo paljon enemmän kuin ennen tätä remppaa. Tämänvuotista. =)

Sää oot ihana. =) <3

Hanna - Päivölänpaiste kirjoitti...

Sattumalta eksyin blogiisi! Mutta tästä lähtien vierailen säännöllisesti! :)

Meillä samanmoinen "neljäntuulen" sähköhässäkkä makkarin katossa, pitäisi tilata sähkäri vetämään sähköt uudelleen.. Oliko tyyris homma?

Hallatar kirjoitti...

Hei Hanna! =)

Joskus eksyminen tuottaa mukaviakin yllätyksiä. Eli miehän tässä ilostuin siun eksymisestäsi. =)

Sähköihin ei ole vielä koskettu, kun hittaasti tuon aulan kattoa ja seiniä sekä lattiaa ollahan koottu. Sähkärikin pitäisi tilata kohtapuoliin... Kun vaan tietäisi kuka olisi siisti, ja jämpti.