Translate

9.11.2011

Kaukaa haettua


Tiistaina puolilta päivin kiipesin bussiin joka ajeli merkillisiä ja yllättäviä kiertoteitä Lahteen, jossa piipahdin asioillani hetken aikaa, kunnes vaelsin rautatieasemalle, ostin junalipun Keravalle jääden hetkeksi aseman odotuspenkkiin istumaan ja maistelemaan kioskilta ostamiani salmiakin ja suklaan kombinaatioita kahdesta eri rasiasta yhtaikaa.



Puolen tunnin kuluttua pääsin junan penkkiin lukemaan Titanicilla matkustaneiden soittajien kuviteellista elämää ja pelästyin joka kerran niin, että olin heittää kirjan menemään, kun vastaan tuli toinen juna ja ovet paukahtivat kovaäänisesti siinä meidän junassa. Kukaan muu ei tuntunut pamahduksia huomaavankaan. Muut matkustajat istuivat päät alhaalla lukien, neuloen tai jopa torkkuen. Olivat selkeästi istuneet junissa enemmän kuin mie joka matkustin moisessa aparaatissa varmaan neljättä kertaa elämässäni. Jokin kävi nenuuni junassa niin että aloin niiskuttamaan. Lukemisen lisäksi toisinaan seurasin autojen kanssamatkustusta lähiteillä junan ikkunasta.


Ennen väliaika-asemaa juna hidasti vauhtiaan ja ehdin nähdä kuinka Keravalle oli tullut jopa talojakin lisää sitten vuoden takaisten näkymien. Ahkeria ovat olleet. Jatkoin matkaani sotkupenkkisellä K-junalla kohti pääkaupunkiseutua, mutta en kuitenkaan ihan niin pitkälle matkustaen. Treffasin matkan varrella minnuu jo odottelevan Laten, ihailin ja kännykkäkuvailin tosi matalalla kohti lentoasemaa lenteleviä isoja lentokoneita, joiden kumean lentoäänen olin jo ennättänyt muualla asuessani unohtaa.


Ajelimme autolla Bauhausiin etsimään niitä kadonneita tapetteja joita ei meinannut täältä meiltäpäin eikä Lahdestakaan löytyä. Löytyihän sieltä, jo niin jouluisesta kaupasta pienen etsiskelyn, laskeskelun ja pohdintojen jälkeen makuuhuoneeseen tapetit, mutta se yksi keittiön seinä on yhä vailla pyyhittävää, vaaleaa, kivaa verhoiluaan. Mie kyllä yhteen keittiöön sopivaan paksuun ja pehmeään printtitapettiin ihastuin, mutta tuo miespä ei siitä pitänyt. Vaan kyllä sekin sopiva keittiökuosi jostakin vielä löytyy.


Kävin ihailemassa kaikkia ihania kukkia sekä joulukoristeita ja joitakin piti ihan vähän jopa silitellä ja kukkia nuuhkia. En kuitenkaan halunnut muuta tuolta kaupasta itselleni kuin 9 litraa valkoista pohjamaalia. Tai eihän sekään tule yksin omaksi ilokseni, vaan Pikkutalon valaisemiseksi. Samalla sain ideoita itselleni niistä valmiista joulukoristeista... =)

Paluumatkalla piipahdimme taas Mänsälän shellillä kahvilla. Ei näkynyt tuttuja koko matkalla, missään kaupungissa.


PS: Pahus kun en kuvannut sitä tapettia josta pidin. En löydä sitä mallia googlettamallakaan... Se oli paksua ja siinä oli mm cappuccinokuppeja, häivähdys hopeaa ja mustaa valkoisella pohjalla...

10 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Hihii, ajattelehan, jos kirja olisikin lentänyt jonkun yrmeän ihmisen viereen, juuri kun ihminen on hörppäisemässä kahvia päällä jotakin vaaleaa ennen tapaamista, jossa ollaan yrmeitä monikossa. Olisikohan yrmy ihminen ollut vakuuttava yrmy kahvitahra rinnuksilla :D Minä ja liitoajatukset......

Entä jos puuttuvaan kohtaan tulisi maalaustapetti, johon itse sabluunoiden läpi tökkisi maalilla kuvioita?

Hallatar kirjoitti...

Lotta =)

Juuh, onneksi ei kirja oikeesti sentäs lentänyt! Mutta kovia ne pamaukset olivat...
Voi eivät ihmiset olleet yhtään yrmeitä, vaan omissa ajatuksissaan vaan. Mie uteliaana, harvoin missään liikuvana tein salaa havaintojani. =)


Tuo idea on hyvä, mutta olen jo muualla asuessani käyttänyt maalattuun seinään maalattuja kuvioita, enkä enää tahdo niitä. Ainakaan juuri nyt, Keittiön seinään sähkäri linttasi väärään paikkaan pistorasian jonka Late joutui siirtämään, ja siitäkin jäi jälkiä, joita en saa kokonaan häivytettyä tuosta seinästä, joten tapetti peittäisi... Mutta mikä tapetti?

Juulia kirjoitti...

Kyllä se keittiön tapetti vielä jostain putkahtaa esille! Onko edes mitään hajua, millaista haluaisitte? Meillehän kävi niin, että ostettiin jo rakentamisen alkuvaiheessa kivaa tapettia minkä piti tulla olkkarin yhteen seinään. Noh, siihen löytyi sitten vielä kivempaa tapettia ja nyt ne ylimääräiset rullat pyörii meidän vaatehuoneessa muovikassissa. Ihmettelen, mitä niille teen, koskapa olkkarin jälkeen niiden piti mennä takkahuoneen yhteen seinään, mutta sinne tulikin sitten maalia. Ne tapetit on ilman seiniä meillä, koska tajusin ettei sitä enää tarvita! Voi raukkoja. Pitää yrittää löytää niille uusi koti.

Mukavia hetkiä sinne Maalle (voiko niin sanoa???). Olisi ihana tulla käymään ja nähdä pitkästä aikaa. Jospa tässä jonain päivänä...

<3 halaus <3

Hallatar kirjoitti...

Heips Juulia! <3


Voi sentäs, millaista se teidän ylijäämä tapetti on? Jos se vaikka ois kuinka meidän silmiämme innostavaa? =) Oisko siulla vaikka meiliin kuvaa... =)

Ja hei, totta kai meille saapi tulla koska vaan, kun vaan tiijän etukäteen. =D

On tää aika maaseutua. Tai sitten ei kuiteskaan, koska keskustaan on vain kilometrin verran... Kuinka sen nyt ottaa. =) Toiset kylässäkävijät ovat puhuneet maaseudusta, mutta itse sellaisessa lapsuuteni eläneenä en pidä tätä maaseutuna... No, näät sitten itse kun tulet. =)

Mk kirjoitti...

Miekin aina erehdyn puhumaan siitä maaseutuna, sisko oitis korjaa että kaupunkihan tämä on!

Mukavaa että Bauhausista löytyi mieleistä tapettia, miun täytyy kannattaa sitä firmaa ihan jo tyttären työpaikan takia.
Ja tottakai muutenkin mukavaa että mieleistä löytyi, harmihan olisi ollut jos tuommoisen matkan olisi tehnyt turhan takia.

Hallatar kirjoitti...

Juulia muutes, meillä on olohuoneen remontti sitten ensi kesänä... =)


MK

Niin, se on hyvä kun sulla on koko ajan todistusaineistoa tästä meidän asuinseudusta. Silminnäkijöiden toteamaa tietoa, etten pääse pötyä kirjoittamaan. =)

Juulia kirjoitti...

Joo, siis sitä tapettia on muistaakseni 4 tai 5 rullaa... Siinä on sellanen "oksa"-kuva. Muistaakseni beige-pohja ja ruskealla toi oksa-hässäkkä.

Voin kyl ottaa kuvan, mutta joudun sitten avaamaan yhden rullan sitä varten. Ei näyttänyt olevan bauhaussin sivulla sellaista enää.

Juu, pitää katella josko ehtisin ennen joulua sinne sun luo kylään :) Viestittelen kyl ajoissa, että aikataulut mätsää yksiin <3

Hallatar kirjoitti...

Juulia =)

Ahaa, nekin ovat bauhausista. =) Beige ja ruskea kuulostavat hyvälle yhdistelmälle, jos vaikka tehtäis niistä kauppoja? Ja tosi ihanaa ois nähdä sut! Viestitellään... =)

Nunnukka kirjoitti...

Voikun mua niiiiin harmittaa, että just sinä päivänä piti olla kipeenä töistä, niin oisit voinut tulla mua tervehtimään. :)

Ja mä tirskahtelin tolle Lotan yrmeälle yrmylle :D
Ja kiinnostuin siitä tapetista, kait mä nyt sen vielä nään teidän seinässä.

Hallatar kirjoitti...

Noo, Nunnukka-pieni, mie tulen joku toinen pv taas kaupunkiin. =) Ja varmaan sun tet-paikkaankin. =)

Juulia laittoi kuvan tapetista, mie pidin siitä kovin, mutta tuo Late sanoi että ei, ei, ei... =(
Voi, voi, voi...

Mutta Juulia saa kyllä tapettirullat varmasti jonnekin muualle uuteen kotiin, niin ihanat ne olivat!

Meidän olkkari ei ole vielä ajankohtainen, mutta sinne tosiaan tarvitaan myös tapettia sitten... joskus.