28.11.2011

Meillä on makuuhuone - ainakin jonkin aikaa...


Makuuhuoneeseen on vihdoin laiteltu tapettia seiniin. Vaaleaa ikkuna- ja oviseinälle ja himmeästi hopeanhohtoraidallista kahdelle muulle seinälle. Kattolista viimeistelee seinän ja katon rajan kauniisti. Lattialistat vielä odottavat, koskapa listan alla tai sitten listan päällä kulkeva sähköpatterin johto pitänee pidentää, koska jostain syystä se nyt ei riitäkään kulkemaan lattian reunamia, kuten se kulki ennen remonttia. Tarvitsemme siis vielä sähkömiestä käymään meillä tämän vuoden puolella. Makkarin lattia on nyt vankka, narisematon (paitsi ns. kynnykseltä, joka tulee onneksi uusittavaksi kesällä), tasainen ja lämmin ja huoneen uudet ikkunanpuitteet valkoiset ja siistit.Makuuhuoneeseen on päässyt jo nukkumaankin, vaikka se on vielä keskeneräinen. Oli jo niin ikävä omaa petiä, joka oli juhannuksesta asti ollut muoviin kiedottuna säilytyksessä remonttien ajan. Me nukuimme vintin lattialla patjojen päällä. Vain polvileikkaukseni jälkeen viikon verran nukuin keskelle remonttia kootussa pedissäni, ettei tarvitsisi kömpiä kipeällä polvella rappuja vintille. Ne raput ovat nimittäin niin kapeat, ettei niitä pitkin olisi runkopatjasänkyjämme voinut mitenkään kuljettaa yläkertaan. Siksi runkosängyt piti muovittaa ja laittaa säilöön...

Ostin itselleni joululahjan - kynttilälaatikon... <3


Tosin mie nukuin vintin patjapedilläni niin huonosti koko remontin ajan, että hiippailin yleensä aina alakertaan jossain vaiheessa yötä, nukkumaan liian lyhyelle olohuoneen sohvalle. Jatkamaan huonosti nukkumista loppuöiksikin. Univelkaa siis riittää monen kuukauden ajalta. Nyt on sellainen olo, että voisi nukkua vähän aikaa vaikkapa talviunta...Yläkerrassa on lisäksi tällaiset sisuksistaan homeiset ikkunanpuitteet... Vetävät kovin kylmyyttä nämä vanhat ikkunat. Vetävätkö ne myös niistä ulkoseinien eristeistä hometta taloon sisälle???

Kaikki ikkunat oli pesty ja yläkerrasta osin paikkamaalattu huolella edellisen omistajan toimesta vuosi sitten talokatselmuksessa (nyt tiedetään miksi)  ja mm täällä yläkerrassa oli peitelty kaikki ikkunan avoimet saumat teipeillä...

Mie poistin taloon muuttaessamme ne teipit ikkunoista. Keväällä ikkunoiden väleihin jo tuli hometta, jota pesin tolulla pois. Mutta home palaa aina vaan takaisin, entistä ehompana...
Yritän taas pestä pois tätä, mutta kunnan terveystarkastajan mukaan on parasta kun vaihtaa koko ikkunat. Yläkerran ikkunoista on tehty parikin tarjousta meille. Palataan keväällä asiaan. Nyt ei ole rahaa... mutta tuo homeisuus pelottaa...  =/


Olohuoneessa on tilapäinen säilytyspaikka lopuille lattialaminaattipaketeille. Odottelevat työkalukaapilta vapautuneella seinänvierustalla ensi kesää ja lopun alakerran lattiaremonttia. Lattiat kun pitää avata ja tutkia, mitä niiden kätköissä piilee. Hiukan huolestuttaa tuo, että sisä-wc on ollutkin keskellä taloa ennen. Arvoituksia ovat myöskin saunan ja kylpyhuoneen sekä eteisen lattiat.Seuraava evakkoreissu pois makuuhuoneesta ja omasta pedistä on täten noin puolen vuoden päästä, sillä makuuhuoneeseen pitänee siirtää kaikki mahdollinen irtaimisto alakerrasta ja sulkea ovi tiukasti kiinni tulevan ison remontin tieltä. Myös keittiö tulee toimimaan varastona, ja sen oviaukko muovitettuna. Siinä vaiheessa tosin yläkertaan johtavat kapoiset raputkin olisi tarkoitus purkaa ja muokata käyttökelpoisemmiksi. Yläkertaan kiipeäminen saattaa olla jonkin aikaa hyvin hankalaa.

Saapa nähdä missä me sen remontin ajan nukumme.
Ehkä pihalla teltassa? =)
5 kommenttia:

Jovelan Johanna kirjoitti...

Pikaiset terkut muuton keskeltä. Noista ikkunoista. Onhan se huolestuttavaa kun on hometta. Yksi tuttavani oli saman ongelman edessä. Oli hometta, mutta remppabudjetti odotutti lisävaroja. Hän sai jostain vinkin pestä ikkunapuut piimällä. Piimä jostain syystä tuhoaa hometta. Ei siitä pelastajaksi ole, mutta hetken avuksi oli kyllä. Puut piti vaan sitten pesaista vielä mäntysuovalla, jotta sai sen piimän hajun pois. Ikkunapuihin töpötettiin piimää ja sen annettiin olla yön yli. Sitten aamulla pesu mäntysuovalla. Tuota voisi kannattaa kokeilla, vaikkapa yhteen ikkunapuuhun jollekin matkalle ja katsoa tehoaako. Ainakin tuttavallani home lähti pois ja pysyi pois riittävän kauan, jotta saivat ikkunavarat kasaan.

Hallatar kirjoitti...

Oi kiitos Nikkari!

Luin ääneen kommenttisi tuolle miekkoselle ja hän sanoi samassa itsekin joskus kuulleensa jotta piimällä voi taistella hometta vastaan. Oli vaan itse sen niksin unohtanut. Kaikkea ollaan valmiit kokeilemaan, koska ikkunoiden poisheitto tekisi kämpästä varsin viileän, niin koetetaan näitä muita keinoja. Tolu ja etikka on kokeiltu... Samoin saunanpesuaine, jossa on kloriittia. Ja miun nenässä tuoksui kloriitille kaksi päivää.

Mutta hei siulle siis kiitokset ja niijaukset. =)

Pari pientäkin ikkunaa maksaa reilun tonnin...

Lotta kirjoitti...

Kivaa, että olette päässeet nukkumaan kunnon sängyssä!
Ikävää tuo homeisuus ikkunoissa :(
Miäs entrasi kesällä Mummolansa pari ikkunaa ja hommasi ne pari ikkunaa pokineen jostain Hauholta sellaisen kuin www.puuverkko.net/kauppa kautta. Siellä oli kuulemma sellaisia vanhaan taloon soveltuvia akkunoita edullisesti ja joitakin poistokappaleita vielä huokeammalla.

Hallatar kirjoitti...

Kiitos vinkistä Lotta-pieni =)

Vähän tuossa makuuhuoneessa häiritsee, kun tapetit vielä tuoksuvat niin paperille. =) Ja maalit maalille. =) Mutta toisaalta se on uudentuoksua... Edes jossakinpäin tässä meidän tönössä. =)

Mk kirjoitti...

Toivottavasti piimä tekee muutakin kuin piristää!
Tai tokihan se piristää jos homeen saa karkoitettua edes hetkeksi pois.

Kauniita unia omassa sängyssä!