Translate

11.10.2011

Pieni askel kohti normaalia?

Reppanayrttejä 

Pidin koko kevään ja kesän yrttejä kukkien altakastelulaatikossa ja ne kukoistivat aikansa mutta kolmannen alasleikkauksen jälkeen ne alkoivat kummallisesti kitua, uudelleenkasvun sijaan. Huomasin tänään, jotta vaikka laatikon vesimerkkitikku näytti laatikon olevan puolikuiva, itse multa kukkalaatikossa näytti ja tuntui todella märältä.

Liikaa vettä? Kaksi basilikaa oli jopa nuupahtanut lopullisesti. Ei muuta kun äkkiä koko laatikko pihalle kukkapöydälle ja saviruukkuja esille. Niihin sitten istuttelin loput hädin tuskin hengissä porskuttavat yrttimyrtit ihan ilman mitään ylimääräisiä kasteluja ja nyt toivon, että ne jaksavat jatkaa elämäänsä. Saviruukku itsessään jo onneksi vetää liikaa kosteutta pois mullasta ja myrtsien yrttien juurista, haihduttaen kasvien olotilan kuivemmaksi.

Laitoin ruukut aluslautasten puuttuessa kirppispaivuokaan ja nostin ne eteiseen pakastimen kannelle. Heti tuli kotoisampi tunnelma.... Kuin askel kohti normaalimpaa olotilaa. Asiaa auttoi sekin, että olin aamusella kantanut eteisestä varovasti keskelle keittiön <3 lattiaa kolme vanhaa astiakaapin runkoa. Tuli taas eteisestä eteisen näköinen. Myös makuuhuoneesta kantelin kaappien runkoja keittiöön odottelemaan että Late mallaa niille paikkoja. Makuuhuoneessakin mahtuu nyt peräti liikkumaan muutenkin kuin sivuttain hissuksiin hiippailemalla. Kyllä tämä tästä. Joskus vielä... =)

Silloin on ikävä arkisia hetkisiä, kun niihin ei ole mahdollisuutta... 

Kovasti tekisi mieli kokkailla ja kattaa pöytä... 
Mutta ei vielä kannata kun ei ole edes liesituuletinta, 
ja pöytäkin on pahvilaatikoiden takana makkarissa piilossa. 


Kertakäyttöaterimet ovat tulleet näinä viikkoina tutuiksi. 
Kyllä me oikeitakin käytetään, kuten astioitakin, 
mutta kun niiden tiskaaminen kylpyhuoneessa on 
niin ahdasta niin kertsejäkin on käytetty... 


Ossooko sitä enää kokata 
sitten 
kun keittiö on kunnossa?  =D


5 kommenttia:

Jovelan Johanna kirjoitti...

Eiköhän se taito nopeasti elvy kun pääset taas kokkailemaan ja onhan sulla selkeästi hyviä ohjelappusia jo käytössä :oD

Mulla basilikat kuolivat kokonaan. Sama homma viime vuonna tähän aikaan. Oisko valolla jotain tekemistä asiana kanssa? Ainakin ne kuulema on tosi herkkiä viileydelle. Myös sirtuunamelissat alkavat olla ihan nuupallaan. Eivät oikeen enää jaksa nousta. Ajattelin saksia huomenna viimeiset pakkaseen.

Niin se talvi vaan taas lähestyy.

Jael kirjoitti...

Toivottavasti pian on keittiönne kunnossa niin että pääset oikeasti kokkaamaan.
Basilikat ovat hurjan herkkiä,sen olen itsekin huomannut..

Hallatar kirjoitti...

Nikkari =)

Olohuoneen yhdessä kaapissa on iso kasa lehdistä reväistyjä ruokaohjeita. Tulisi vaan joskus sitten käytettyäkin niitä... =)

Miekin saksin yrtit pakastimeen. Paitsi sen kolmannen erän koetin kuivattaa ja se kuivatus ei onnistunut täällä remppakohteessa. Ne piti loppujen lopuksi heittää pois. =(

Mutta on siellä pakkasessa... =)))))


Täällä oli eka sellainen pakkasyö, että Laten auton ikkunatkin olivat jäässä. =/




Yaelian, kiitos, juu, toivotaan. =)
Hitaasti hyvä tulee. =)

Basilikaa pitää hoitaa hellästi mutta ei hössöttää sen kanssa. Olen nähnyt basilikan jonka omistaja ei juuri edes muistanut kasvin olemassaoloa ja siellä se yrtti salaa silti kukoisti hänen ikkunalaudallaan... =)

Nunnukka kirjoitti...

Mä en muistanut mun basilikan olemassaoloa ja se kuoli sentin pituisiks nysiks kuppiinsa. Lopuks ne hukku kun kaikki sadevesi täytti purkit aluskuppeineen parvekkeen kaiteella. Ei taida olla viherpeukalo periytynyt...

Hallatar kirjoitti...

Voi sentäs, Nunnukka-pieni! Noo, mulla on pakastettuna siullekin basilikaa. =)

Eikä mulla oo vihreetä peukaloa. =) Valkoisessa maalissa mun peukalot on... ;D