Translate

20.10.2011

Väliaikatietoa

Olipa pelottava kokemus, kun keskiviikkoiltana satoi ensin kaatamalla vettä ja kohta räntää rajusti ja salamat iskivät täysillä jonnekin ihan lähistölle. Uutisista sittemmin luin, jotta kahteen taloon lähistöllä oli salama iskenytkin. Se jyrinä salamoiden jälkeen oli hurjaa ja tärisytti taloa pelottavasti. Jos olisin ollut ihan yksin, olisin takuulla kovasti pelännyt. Sytyttelin kynttilöitä valoksi, jos sähköt vaikka katkeaisivat ja seisoskelin keskellä taloa, kaukana kaikista vanhoista pistorasioista kurkkien tarvitseeko Late-hani apua.

Flunssainen hani asenteli ukkosen jyrinässä keittiökaappeja roikkavalon varassa, rännän piiskatessa samalla keittiön ikkunaa. Kamiina on paikoillaan ja muutama kaappi omillaan. Sähkömiestä odotellaan ensi viikolla saapuvaksi. Jospa ne pistorasiat yms nyt onnistuisivat häneltä. Putkimies, se ainoa joka sitten oli talomme putkirempasta kiinnostunut, saapuu taloon marraskuun alussa. Siihen asti vesipiste sijaitsee edelleen kylpyhuoneessa, missä se on sijainnut jo... aika monta viikkoa. Tiskit tiskataan edelleen vadissa kylpyhuoneessa. Mutta ehkäpä ensi talvena vesiputket eivät sitten jäätyisi kun ne nyt marraskuussa saadaan kuntoon.

Muutamia laajan seinäremontin tekoon kiinnostuneita on piipahdellut talossamme, mutta vain muutama heistä on jaksanut lähettää edes jonkinlaisen kirjallisen tarjouksen, jollaista pyysimme. Eilen, ennen luonnonmyräkkää kävi luonamme toistamiseen täydellisin, kaiken kattavin & huomioivin kirjallisin tarjouksineen kaksi yrittäjää, joille olemme valmiit antamaan seinäurakan tehtäväksi. He katsoivat rehellisesti suoraan silmiin meille puhuessaan. Heillä oli mukanaan materiaalia kaikista edellisistä urakoistaan, joita on aivan valtavasti, tyyliin talo ennen ja jälkeen. Ulkoverhoilun tilanne ei ainakaan parane, kun aika kuluu. Se homeinen eriste ja muu saastunut materiaali on saatava talosta pois pikaisesti. Alustavan sopimuksen mukaan seinäremontti suoritettaisiin ensi vuoden alussa.

Joudumme anomaan lisää asuntolainaa näiden korjausten vuoksi taloon, jossa kaiken piti olla kunnossa...






6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Meillä oli Klaukkalassa myös ihan järkyttävä ilma, salamoi, ukkosti ja satoi ihan hirveästi välillä, siinä jossain vaiheessa piti vielä viedä Väinökin ulos ja kastuttiin ihan kunnolla, ei tuo koirakaan tykännyt siitä.
Tsemppiä teille sinne remontin keskelle, harmillista, että niin paljon vastoinkäymisiä on teill ollut.
Voimahalit heti aamusta sulle Una.

Hallatar kirjoitti...

Kiitos Tuija voimahaleistasi. <3
Tuli tarpeeseen. =)

Voi Väinöreppanaa! Ja voi suakin. Toivottavasti nyt ei tule flunssaa?

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä millainen teidän talon osto-ja muut jutut on olleet. Meidän tyttären perhe osti peruskorjatun rintamiestalon kevättalvella ja siinä ilmeni kosteus-yms juttuja, ja myyjä joutui maksumieheksi.Kesällä tekivät remontin ja nyt on kaikki entistä ehompaa. Myyjällähän on 5 vuotta vastuu talosta.

Liisa

Hallatar kirjoitti...

Liisa


Tyttäresi perheellä oli onnea matkassa. Hyvä että heidän tilanteensa korjautui.

Mk kirjoitti...

Teillä oli tosiaan hurja ilma - metsurinne ei muista eläessään kokeneensa vastaavaa.
Heiltä hajosi lämpökeskus ja tietokone, mm.
Ja viereiseen taloon iski salama.
Voin vain kuvitella millainen myräkkä se oli, sää valvotti täälläkin ihan tarpeeksi.

Hallatar kirjoitti...

Mk

Aivan, ilmankos minnuukin pelotti.