Translate

18.10.2011

Uusi elämä maalla...



Tämä elo Pikkutalossa on kuin sarjasta uusi elämä maalla, ja kuitenkaan emme tavallaan asu maaseudulla sanan varsinaisessa merkityksessä. Todellinen maaseutu alkaa ihan pikkuruisen kävelymatkan päästä hevoshakoineen ja muine maaseudun eläimineen. Elo on rauhaisaa, paitsi silloin kun se ei ole.

Se on ärsyttävää, että maaseudulla taloon tullaan sisään kuin navettaan, eli riuhtaistaan ovi auki salamannopeasti. Ei koputeta, ei soiteta ovikelloa, kiskaistaan vaan oven kahvasta niin että kahva melkein jää riuhtaisijan käteen ja karjutaan samalla jo valmiiksi säikähtyneille talossa olleille kovaan ääneen: -Päivää! pyyhkien samalla kuraisia kenkiä ulko-oven uudehkoon kynnykseen...


Se kaikki on epäkohteliasta ja se säikäyttää. Siinä mielessä kerrostalokodin ovi on mukavampi, koska siitä ei noin vain ängetä sisään. Riuhtaisun voiman huomaa nimittäin silloin, jos ja kun se ulko-ovi onkin lukossa riuhtaisijan saapuessa, niin ovenkahva suorastaan parkaisee rajusta tempaisusta, jonka on kai tarkoituskin olla yllättävän pelästyttävä. Jos tuolla tavalla änkeää kylään, on talonväellä valmiiksi piikit pystyssä moisesta käytöksestä. Mie ainakaan en hyökkäisi koputtelematta kenenkään ovesta, vaikka se olisi avoinna. Ellen nyt suorastaan näkisi että sieltä tupruaa ulos savua ja joku olisi hengenvaarassa, ja miun pitäisi rynnätä äkkiä häntä pelastamaan...  


Tai niin, eihän edes navettaankaan saa tuolla tavalla mennä. Ajatelkaas nyt jos siellä navetasssa olisi vaikka 150 kananpoikaa suloisesti kukertamassa vierekkäin puoliunessa silmät lurpallaan lämpölampun alla ja ne pelästyttäsi tuolla lailla, niin ne lentäisivät ja karkaisivat salamannopeudella suinpäin sinne tänne pitkin navettaa ihan järkyttyneinä ja niiden kokoon keräämiseen ja rauhoittelemiseen menisi joltain ihan tuhottomasti aikaa. Kokemusta on sellaisestakin... =)
Navettaan mennessä sitäpaitsi pitää laittaa muoviset suojat kenkien päälle. ;D

Sekin on ärsyttävää, kun naapuritontilla mieshenkilöt pissivät pitkin pihaa, vaikka mie olisin täällä meidän pihallamme näkyvillä. Eikö naapurissa ole vessaa? Kyse on sentään työpaikan pihamaasta, ja jos siellä ei ole henkilökuntavessaa, niin sehän on jo aikamoinen virhe... =)
Vai onko kyse ns virtsankarkailusta? Säästävätkö he kenties vesilaskuissa, ja tekevät nestemäisen hätänsä pihamaalle? Onhan se tietenkin luonnontuotetta, tapa on vanha tuttu ja luonnollinen ja teko on ekologinen... Mutta mie voisin viedä niille ulkohuussin piirustukset, niin pisuilu olisi vähän naapuriystävällisempää toimintaa, kun ei sellainen ole mitään silmäniloa, mutta miulla pitäisi olla ne kenkäsuojukset jalkineissani siellä vieraillessani. Tai kenties he tarvitsisivat korkeat aidat mm kaikkien romujensa suojaksi? Aidan suojassa voisivat pissiä rauhassa tontillaan ihan minne tahansa.
Heillä takuulla haisee nurkissa. Hyh hyh. =)



 PS:
Anonyymi, joka jätit tähän kirjoitukseeni happaman kommentin,
laita vaan ihan oma nimesi siihen ja sitten mie voin julkaista sen täällä blogissani. =D


9 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Ai Suomessakin tuollaista pissahommaa. Ystävillämme on pieni talo Burgundissa, pienessä kylässä kirkon vieressä ja heidän ikkunastaan voi katsella, miten miehet pissaavat viiden metrin päässä olevan kirkon seinustalle. Ystäväni on ottanut joskus mielenosoituksellisesti ison kameransa käteen, mutta ei sekään pelota.

Jovelan Johanna kirjoitti...

Tänään olen sellaisella pikkupirun fiiliksellä ja vaikka nuo luettuna ovat hupaisiakin, koettuna taatusti eivät sitä ole. Menen suoraan ehdotuspuolelle tässä pikkupirun ominaisuudessani:

1) Ruuvatkaa kahva höllälle siten, ettei kahva tai oven pinta mene rikki. Kun muutaman kerran tempaisee kahvan käteensä, alkaa lihasmuisti vinkkaamaan, ettei kannata kiskoa.

2) Reteesti vaan menet eteenpäin kohtaamaan kuseroisella olevan naapurmiehen aidan paikkeille ikään kuin mitään outoa ei tilanteessa olisi. Otat reteen Justiina-asennon leveällä seisonnalla, kädet lanteilla ja huikkaat: "HOHOI naapuri, kylläpä onkin tänään komia ilma!" En tiedä millaisia isäntiä siellä naapurissa asustelee, mutta aika harva ukko alkaa sosiaaliseeraamaan naapuriin itseään alakerrasta pidellen samaan aikaan ;oD Voisi alatella, että muutamalla toistolla tehoaa ja jos ei, niin odottele viileämpiä ilmoja ja sitten vaan surkuttelet, kun aikuiset ihmiset joutuvat tekemään tarpeensa ulkosalle säässä kuin säässä.

;oD

Sirutuuli kirjoitti...

Totta, en miekään menisi kellekkään koputtamatta. Meillekin joskus joku tulee sisälle suoraan. Eräs kerta oli se, kun miehelle tuli töistä paketti ja kuljettaja lampsi suoraan sisälle ja karjaisi: Päivää! Mie siihen vienosti vinkaisin, että mie oon vessassa... Ja menin sitten laamapaita päällä vastaanottamaan pakettia. Kyllä otti päähän ja mies tekikin kyseiseen firmaan valituksen. Ei se kyllä mitään auttanut. Onneksi niitä paketteja ei enää tule tänne, vaan miehen työpaikalle.

Huopalintu kirjoitti...

No johan on häikäilemätöntä touhua. Hyi olkoon nuo kus***vat ukot. Kehtaavatkin noin näkyvästi!

Hallatar kirjoitti...

Allu, on ollut hetkiä, että miekin olen ollut kuvaamassa vaikkapa jotakin kukkaa pihamaallamme ja samaan aikaan olen huomioinut sivuvilmällä jotta taas naapurissa lorisee. =)
Kamerakaan ei siis ole pelote. =)


Hahaa, Nikkari! =)
Hauskoja ideoita!
Yksinollessani pidänkin oven lukossa, ettei tarvitse pelästyillä mokomia riuhtojia. Joskus joku ihan uppo-outo on käynyt kiskomassa ovenkahvaa, katsellut taloa tuumivasti, kiertänyt nurkan taa kurkkimaan ja poistunut sitten autollaan nopeasti. Enpä ole ehtinyt mennä kysymään mitä asia olisi mahtanut koskea.


Sirutuuli,
tosiaan, usein ne ovat pakettien tai postin kuljettajia jotka nykäisevät ovesta, sitten koputetaan ikkunaan kuin hengenhädässä! Kovanäppisiä...




Trina,
tietenkin, on se niinkin, että kukin tehköön omalla tontillaan mitä haluaa. =)
Mietin vaan, mitä tykkäisivät jos miekin kyykistelisin meidän tontilla tämän tästä... =D

Mk kirjoitti...

Onneksi noita tapoja ei voi yleistää, niin minulle tänne, kuin aina isännällekin, tavoittavat koputtavat aina kohteliaasti.

Tuo pissailu on vissiin maalla ikiaikainen miesten oikeus - kai ne haluavat näyttää että on edes jotain mitä tehdään sanovat naiset mitä tahansa.
Erittäin harmillista että tapa on levinnyt kaupunkeihinkin, siellä se taitaa olla vieläkin suurempi ongelma.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on AINA ovet lukossa juuri tuollaisten törttöjen takia. Hanki ovenkolkutin?
Joka paikkaan virtsailu taitanee olla miessukupuolen harraste kansallisuudesta riippumatta. Kaupungissa siitä saa käsittääkseni sakot, jos polliisi huomaa tapauksen.

S

Daphnion kirjoitti...

Minäkään en ole ikinä pitänyt siitä, että tullaan toisten kotiin sisälle omin neuvoin. Yhdet hyvät ystäväni muuttivat juuri omakotitaloon ja he ovat oikein vihaisia, jos joutuvat avaamaan oven kun vieraat eivät tajua tulla itse sisälle..mutta minähän odotan siellä pihalla kunnes joku talonväestä tulee avaamaan. =)

Joskus monta vuotta sitten kun asuin vielä vanhempieni kanssa, oltiin eräänä kesäpäivänä kukin päikkäreillä huoneissaan ja ulko-ovi oli kiinni, mutta lukitsematta. Herättiin sitten siihen, että lähialueen puliukko seisoi eteisessä ja pyysi puhelinta lainaan. Kyllä lensi äijä pihalle kuin leppäkeihäs!

Hallatar kirjoitti...

Ok, Mk =)




S
Ovenkolkutin ruhjoisi varmaan kaunista ulko-oveamme...
Mutta jospa sen asentaisi seinään ovenpieleen? Hmmm... hyvä ajatus. =)




Daphnion,
miekin muistan tuollaisia tapauksia jo lapsuudesta, kun joku änkesi sisätiloihin vaikka sillä aikaa kun olimme Maman kanssa navetalla. Tai kun olin yksin kotona navettapiikana... =)

Meilläkin on tapana Laten kanssa hihkaista jotta ovi on auki, silloin kun esim kylään on tulossa sovittuja vieraita ja ovi ei ole lukossa. Sen voi hihkaista vaikkapa tuuletusikkunasta jos itse ei ole lähellä ovea. Mutta jotenkin se, että itse avaa oven ja toivottaa tervetulleksi, on osa vierailua. Jos joku vaan änkeää sisään, jää tärkeä traditio pois...