Translate

26.9.2011

Pikku kaappi Pikkutaloon

 Valkoisen pikkukaapin tarinaa... 


Lehmuksenvihreä pikkukaappi lojui hylättynä vanhan piharakennuksen seinällä, vanhassa saunassa, eli paikassa, jossa edellinen omistaja piti koiraansa. Keväällä siivottuani kamalaa sotkua siitä tilasta useita peräkärryllisiä kaatopakkatavaraa, ihastuin pieneen kaappiin, sen tilan ja sekasotkun ainoaan silmäniloon ja luulin sitä vanhaksi renginkaapiksi. Late otti kaapin irti sieltä yhä koiralle löyhkäävästä piharakennuksen seinästä. Mie kannoin kaapin pihatelttaan.

 Tätä pintaan...

-Muista käsitellä tätä ainetta
hanskat käsissä... 

...ja hetken päästä lähtee kupliva vanha maali
ja myös pahat hajut 
tosi helposti pois kaapimella... 


Mutta hetkinen, 
se ei siis ollutkaan renginkaappi, 
vaan vanha lääkekaappi.

Tahdoin silti sen itselleni. =) 



Tässä sinisen ristin kaappi odottelee varsinaisessa eteisessämme, keittiön kaappien ja mattopätkällä suojatun keittiöön pääsyä odottavan sähköhellan kainalossa seuraavaan käsittelyään. Ei sitä vanhaa maalia tarvitse aivan täysin saada poistettua. Minulle ainakin riitti kun sain halkeamat, yms kohdat siistittyä ja hiottua.  En ole niin turhan tarkka perfektionisti. =)



Se käsittelyhän oli tietenkin pari kerrosta valkoista kalustemaalia pintaan, ja entisestä lääkekaapista ei ollut tietoakaan. Kaappi näyttää jälleen renginkaapilta, tai yleensä vaan maalatulta vanhalta kaapilta, niin kuin sen pitikin näyttää.

Olikohan piioilla muuten omia kaappeja...? =)  




5 kommenttia:

Olivia kirjoitti...

Suloinen pikku kaappi! Ja eikös piioilla ollut kaappien sijaan peilejä? :)

Sesse kirjoitti...

Meillä on myös talon mukana tullut vanha pikkukaappi, puinen, jossa on punainen risti. Toistaiseksi se on aivan sellaisenaan ollut keittiön lattialla isännän istuma paikan vieressä ja hänen "romuillaan" täytettynä. Ehkä joskus siitä kehittyy jotain muuta...
Ps. Meillä on myös piianpeili :)

Hallatar kirjoitti...

Heips ja kiitos Olivia ja Sesse =)

Toki piioilla peili on ollut, ainakin majoitushuoneessaan peilinsiru jossakin, pitihän sitä olla siisti mennessään emännän eteen, mutta kautta aikain kuitenkin renki on ollut tärkeämpi talolle kuin piika. Rengin palkkakin oli tietenkin suurempi. Piika oli joutava jokapaikan höyli apulainen. Oliko hänen tavaroillaan muuta paikkaa kuin kotoa mukaan saatu laukku, pieni kirstu, vai pelkkä vaatenyytti sängyn alla...?

Tiina kirjoitti...

jossain vaiheessa elämäänsä piioilla on saattanut olla vakka. Meillä on Hullunkaupalla renginkaappi seinällä ja piian vakka lipastolla. Pikkupiioilla on varmaan ollut vain mainitsemasi nyytti sängyn alla. Ja sänkykin jaettu jonkun toisen piian kanssa.

Hallatar kirjoitti...

Tiina, niinpä. Ei mittään omaa eikä omaa rauhaa. =)

Onkohan se vakka kantensa sitten valinnut
jostain talon rengistä? =)