Translate

31.8.2011

Putkistoasiaa

Putkimies kävi sateisen keskiviikkopäivän iltana tutkimassa tilannetta. Hän tahtoi perinpohjin selvittää, miten ihmeessä putket kulkevat talossa ja mikä saa ne jäätymään talvisin. Hänen mukaansa nyt tarvisi avata lattia kylmäkomerosta, jossa vesiputkien jakotukki sijaitsee. Uusimisen sijaan olisi kuulema parempi korjata nykyinen tilanne...

Mutta... Se kylmäkomeron lattia on valettu betonista ja se pitäisi piikata auki. Lattia on samalla yhteydessä olohuoneen lattiaan. Se komeron lattia oli todella kylmä viime talvena ja siksi Late laittoi talvella sinne sähkölämmittimen lämmittämään jakotukkia. Sulivathan ne vesiputket muistaakseni huhtikuussa(ko). Taisi olla jo kevät, eli korkea aikakin...

Siinä on vaan sellainen huono puoli, että sen lattian avaaminen toisi kamalan piikkauspölyn huusholliin. Olohuonekin pitäisi tyhjentää ja minne sen nyt tyhjentäisi? Pikkutalossa ei ole enää vapaata tilaa jonne voisi tavaraa kuskata. Kylmäkomeron lattia sekä olohuoneen lattia piti avata/korjata ensi kesänä, lämpimällä ajankohdalla. Nyt on jo syksy ja kylmä. Kylmyys leviäisi koko taloon, eikä täällä voisi asua.

Eli: pölyn, kylmyyden ja tilanpuutteen vuoksi joutuisimme muuttamaan jonnekin remontin ajaksi evakkoon, omat pedit, viherkasvit + olohuoneen tavarat mukanamme...

Kun tää pitkittyy
niin se hankaloituu samalla.

Mutta...
Eikö herranen aika kuitenkin olisi parempi jättää ne vialliset putket tyhjinä omaan arvoonsa ja piiloonsa, olla rikkomatta eteisen lattialämmitystä ja betonivalua ja tehdä UUDET vesiputket (niin kuin myös sähköjohdot, vanhassa talossa!) pintavetoina jolloin NÄKISI missä ne vesiputket kulkevat ja näkisi jos joku vuotaa yms. Ja näin ne vesiputket sisätiloissa kulkiessaan myös pysyisivät sulana, mikäli talossa on lämmitys. Huoh. 


PS: 
Mutta meidän pitää varmaankin repiä ne lattiat kummiskin auki, kun niissä on virheellisesti maavarainen pohja... Huoh taas... 


12 kommenttia:

Sesse kirjoitti...

Voi sentään :( Ikävää, kun kaikki menee niin hankalaksi!
Ei meiän remonttikaan edisty, mutta meil on sentään alakerta ( "pieni kaksio" ) käytössä. Voimia taas kerran <3

mm kirjoitti...

Lueskelin läpi kesäremonttianne... Voih... Mahdottoman taitavia olette itse ja auttavaiset lähimpänne. Sisunne riittämistä ihastelen.
Vanhoista taloista tehdään välillä monenlaisia löytöjä. Ihan näin paljon ei olisi tarvinnut...

Voimia, viisautta ja rakkautta eloonne kaiken keskellä:)

Sirutuuli kirjoitti...

No, voi että, kun menee hankalaksi. Toivottavasti keksitte jotain ratkaisua.

Hallatar kirjoitti...

Heips ystäväiset =)

Toimme keittiön lattiaan aineksia, ja nyt miun sänkyni vieressä haisee pino lastulevyjä. Täytyy varmaan kipittää vinttiin nukkumaan koska tuo haju käy henkeeni. Mutta saadaanpa keittiön lattia kuntoon...

Sesse, MM ja Sirutuuli, nää on vaan niitä haasteita, joita elämä heittelee. =)

Mk kirjoitti...

Tuntuu kuin heittelyn sijasta olisi kipannut koko kuorman.
Kai se vain on ajateltava kuten äitini aina sanoo - lopussa kiitos seisoo.
Toivottavasti lisäpatteri pitäisi putket sulina, ei tarvitsisi avata lattiaa ainakaan vielä.
Tiedä sitten olisiko se "mukavampaa" myöhemminkään kun on juuri tottunut siistiin huusholliin ja saanut tavarat paikoilleen.

Hallatar kirjoitti...

MK

Ei tämä huusholli ole moneen kuukauteen ollut siisti, sanan varsinaisessa merkityksessä. =)
Remontti on jatkunut jo kolmatta kuukautta.
Ne vesiputket nimenomaan pitää tutkia, koska viime talvenakaan niiden lämmitys ei pitänyt putkia sulana. Joten on se tuokin tehtävä pois.

sorvatar kirjoitti...

Blogiasi lukee kunnioituksella. Tuo marginaalissa oleva "Unan sielussa elää unelma jne" on kauniisti muotoiltu ja tuo "värikylpy"-sana on myös kutkuttava... Täällä myös vanha talo (täynnä kukkatapettia) ja remontin tarvetta sekä pientä remonttia menossakin. Ihailtavaa, kun jaksat kirjoittaa tänne kaikesta, vaikka se on sinulle varmastikin luontainen keino käsitellä asioita.

Hallatar kirjoitti...

Kiitos sanoistasi Sorvatar.

Välillä meinaa usko mennä tämän talon remonttiin ja kuntoutumiseen...

Jovelan Johanna kirjoitti...

Jestas, taas! Kyllä teidän matkalle kotiinon kasattu vaikeuksia kerrassaan. Toivottavasti tämä on nyt se viimeinen vastoinkäyminen. Ei ihme jos usko meinaa loppua, mutta se ei näytä silti loppuvan. Hyvä niin, kliseisesti lopussa kiitos seisoo. Pidän peukkuja, että se aika koittaa teille pian :o)

Jovelan Johanna kirjoitti...

Jestas, taas! Teidän matkalle kotiin on kasattu melkoisia haasteita. Toivotaan, että tämä on nyt viimeinen iso haaste tiellänne. Ei ihme, jos usko meinaa loppua välillä, mutta jos lopussa kiitos seisoo, se on sitten sen arvoista. Pidän peukkuja, että se aika tulee pian :o)

Jovelan Johanna kirjoitti...

No voihan kökkö! Yrittäkää jaksaa vielä. Raskaaltahan ton on pakko tuntua, mutta jos lopussa teillä on se unelmien koti, niin siitä riittää nautittavaa vuosiksi. Älkää antako periksi vaikka siltä välillä taatusti tuntuukin. Toivottelen voimia, venytettyä pinnaa ja jaksamista :O)

Hallatar kirjoitti...

Kiitos Nikkarille. <3