Translate

27.8.2011

Kurkitaan ikkunasta



Koskaan kuulemma, ei tässä talossa ole ollut hiiriä. Seuraava kuva ei sitten sovi herkille ja hygienisille ihmisille sillä se saattaa järkyttää hyvinkin suuresti. Kuvassa keittiön ikkunalauta sen jälkeen kun kattopaneelit oli purettu pois ja heitetty ikkunasta ulos. Paneelit olivat täynnä tätä tavaraa. Ja sitä nestemäistä keltaista. Nih. Hyh. Ei puhuta siitä enempää. Toivottavasti mies siivoaa nuo papanat pois, ennen kuin mie menen remonttipaikalle seuraavan kerran. Ikkunalauta muuten menee nyt sitten vaihtoon! Yrm!

BTW: Ilmankos edellisellä asukkaalla on ollut jopa kolme kissaa???? 


Keittiön kattoa oli laskettu noin 30 senttiä alemmaksi. Harmi kun vanha kattopinnoite on puhkottu, sitä ei voi uusiokäyttää. Katto korjataan siistiksi purkamalla nuo kakskakkoslankut yms pois ja laittamalla uudet kattolevyt ylemmäs, uusien koolinkien ja vanhojen kattolevyjen päälle. Tämäkin on sellaista ylimääräistä työtä... Mutta tehtävähän se on.


Takaseinästä muutes näette, kuinka katto oli pakko ensin purkaa pois, että mies pääsi purkamaan seinien lastulevyjä. Laskettu katto on tehty seinien jälkeen.
Uutta lattiaa ei myöskään saan asennettua paikoilleen, ennen kuin lastulevyt on poistettu seinistä, sillä lattiat olivat lastulevyseinien alla. Lastulevyjen alle jää myös se osa seinää, johon uudet lattiajuoksut pitää saada kiinni, entisten ollessa liian lahoja.

Varsinaista palapeliä tämä talon purkaminen... Varsinkin kun se pitää tehdä säästäen, eikä amerikkalaiseen raivo-härkä & leka-tyyliin.


Savuhormin päällä on ollut kaunis valkea pinnoite, jonka se edellinen remontteeraaja oli purkanut pois... ja laittanut sitten laastin tiilien päälle ja valkosiniharmaita laattoja alkaen ex-puuhellan kannesta ylös paneelikattoon asti...

Minä tyydyin tällä kertaa vain ikkunasta kurkkimaan huoneen sisälle ja hieman kuumeisena (mistä se kuume ilmestyi?) kuvaamaan kännykällä nämä kuvat.  Siksi ovat kuvat niin utuisia kuin syysaamun sumu... 



 Loppukevennykseksi
ja ilkeiden papanoiden näyn karistamiseksi 
kännykkäkuva Pionin ja piirongin ikkunasta.

Muista rakastaa aina, 
muuta ei tarvita.
Rakkaus
antaa voimia. 



7 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Mullakin omatoimimies (siis myyjä) on laskenut kattoja. En tiedä kuinka paljon, olohuoneessa ja makkarissa huoneen korkeus on 2,20 m. Eteisen kattoon oli laittanut halogeenivalot ja tehnyt kaljatölkeistä suojat. Valot ovat liian lähellä vanhaa kattoa eli laittomat. Juuri nuo lasketut katot tekevät sen, että hiiret mahtuvat mellastamaan välissä. En ole viitsinyt lähteä purkamaan seiniä ja kattoja. Kun luen blogiasi, tulee mieleen, mitähän niiden takana on. Makuuhuoneen lattialaudat notkuvat ikävästi. Voipi olla, että ne pitää vielä joskus ottaa auki ja katsoa, mitä niiden alla on. Tai sitten jonkun pitäisi ryömiä talon alle ja katsoa sieltä.

Hallatar kirjoitti...

Niina,
niinpä. Sitä ei koskaan tiedä mitä kaikkea sieltä vanhan talon rakenteista löytyy. Toivon, ettei siun talostasi löydy mitään ikäviä yllätyksiä!

Täällä meillä on olohuoneessakin laskettu katto, noin 40 senttiä. Se avataan ensi kesänä. Nyt ei enää ehdi kaikkea...

Sesse kirjoitti...

Parane pian <3
Toivottavasti kuume lähtee. Itselläni on nyt 2 viikkoa leikkauksesta ja eilen illalla huomasin että haava on toisesta päästä vähän tulehtunut, luulin sen jo olevan kunnossa :(
Suihkuttelin, puhdistelin ja laitoin bakteereja tappavan laastarin ( joita oli jäänyt isännän viime kesäisetä kirveellä polveen lyönnistä)...toivon et se tuosta tokenee.
Kaunista viikonloppua Sinulle! Hali !

Anonyymi kirjoitti...

Kuule, sen korvat heiluu joka väittää että ei ole hiiriä :-)
Paranemisessa on ylä-ja alamäkeä mutta jos verenkierto on hyvä, paranet pian. Toivon että pian se päivä on edessäsi :-) t: Anna

Hallatar kirjoitti...

Kiitos Sesse =)

Toivottavasti siunkin leikkauksesi on jo pian pelkkä taaksejäänyt muisto. Siullakin jusriin remppa-aikaan leikkaus. Tää harmitti muakin tätä päällekkäisyys, mutta kyllä tää tästä.

Miten ne kirveet muutes tuollalailla lipsahteleekin juuri polviin... =/ Auts...



Anna,
samaa mieltä ollaan. =) Varsinkin kun taloon oli jäänyt selkeitä reittejä joita pitkin jyrsijät vaelsivat minne halusivat.


Tänään ei ole ollut kuumetta ja polvikin alkaa pienentyä normaalikokoiseksi. Kipeä se kyllä on ja tiettyjä liikeratoja pitää välttää, mutta parempaan päin ollaan kovaa kyytiä menossa. =)

Tänään on taas vaellettu rautakaupoissa. =)

Inkivääri kirjoitti...

Onkohan maalla yhtään taloa, jossa ei ole koskaan ollut hiiriä? Tai myyriä tai jotain niitä pieniä - meille ne ilmestyivät ihan uuteen taloon heti ensimmäisenä talvena:] Ja siitä pitäen joka ikinen talvi niitä on joutunut pyydystelemään vaikkei se mitään lystiä hommaa olekaan, mutta kun kissakaan ei hoida hommiaan:)

Hallatar kirjoitti...

Inkivääri =)

Siis me emme asu maaseudulla. =)
Mutta kissa olis asiaa...