Translate

27.9.2012

Puulattian metsästystä





Olemme kokeilleet testipuukappaleeseen erilaisia lakkoja, maaleja, puuöljyä sekä -vahaa, nähdäksemme miten väri käyttäytyy ja miten hyvin se peittää, onko sen pinta liukas esim villasukalle jne. Testipuu tietenkin on samaa kertopuuta kuin mistä portaat on nyt tehty.

Hieman oli annettava negapalautetta kertopuusta. Joissakin lankuissa oli niin hutiloinnin jälkiä että jos olisi ollut aikaa, olisimme palauttaneet osan ja pyytäneet kunnollisia ja siistejä tilalle. Samoin kotiinkuljetus oli ylihintainen siihen nähden, ettei kuljetusautossa ollut nosturia jolla siirtää tuotteet asiakkaan pihalle. Mieheltä meni näin kokonainen työpäiväkin hukkaan kun piti olla täällä vahtina.

Olen yrittänyt hioa käsin hiomapaperilla liimatuhruja ja rumia saumoja kertopuuportaista. Peittävän värin ne siis valitettavasti tarvitsevat päälleen.

Miun sormiani kauhiasti syyhyää tuo parven lattia. Siitä meni nyt jo osa lattialaminaateista roskiin tämän remontin myötä pois. Joistakin kohdin parven reunaa piti vahvistaa kunnon leveillä lankuilla. Esimerkiksi kohdasta, josta alkuperäiset portaat ovat nousseet yläkertaan. Tuo ruskea, maalattu lautalattia on sitä rapun edustaa yläkerrasta, satojen askelten kuluttamaa pintaa.


Laminaattien alta näkyy askelmuovin takaa ikävän harmaa vanha, kova ja ohut muovimatto (hups, laminaatittomista reunoistaan sitäkin koristaa valkoinen maali pisaroina, kun olen aulan ja parven kattoa maalaillut) sekä sen alta ruskeaksi maalattu talon alkuperäinen lankkulattia. Vielä emme ole tarkemmin kurkistaneet, olisiko se lattia kenties ehjä koko parven osalta, jotta sen voisi kaivaa esille ja kunnostella puulattiaksi.


 Mutta jonakin (talvisena) päivänä, kun ei ole muutakaan puuhaa, 
nämä laminaatit ja muovit lähtevät ja kaivamme puiset lattialaudat parvelta esille. =)




Ei kommentteja: