Translate

13.5.2011

Nyt tekee mieli laittaa kukkia kaikkialle...
























Tämäkin olisi hyvä idea,
vaan kun miulla on ihan uudet saappaat...
Mutta tällasen istutuksen näin tässä jokin aika sitten. =)

Minun piti oikeastaan ostaa ihan oikeasta kaupasta kesämekko (kun vuosia olen ostellut itselleni vaatteet kirpparilta) muutaman viikon päästä yhdessä tilaisuudessa käytettäväksi, mutta ostinkin kukkien juurakoita ja kukkasipuleita... Ehkä menen tilaisuuteen jossain vanhassa rääsyssä.

Olen möyrinyt multaa kynsien alla pihassa, saaden pienet kukkapenkkien alut aikaiseksi.
Maaperä on kamalaa tiukkaa savimaata... Oikeaa multaa tullaan tarvitsemaan kovastipaljon...

Late auttoi lopulta miun voimieni jo lopahdettua talikon kanssa savenväännössä,
ja siellä on mullan piilossa nyt vaaleanpunaista ja valkoista pionia sekä muutama liljankukka.

Muovin alla suojassa on auringonkukkia, maissia, lemmikkejä, maariankelloja jne. Tomaatit ja paprikat odottelevat sisällä sekä yrtit yhä ikkunalaudalla.

Syreenejä, samoin kuin muutama angervo, sekä piikkiset ruusut pitäisi kaivaa pois talon seinustalta ja siirtää jonnekin muualle, salaojitusta yms varten.

Kasvihuonetta varten olen raivannut pois pajukkoa. Osa jäi suojapuiksi, ettei kasvihuone sentäs seisoisi paljaan auringon alla paahtumassa, eikä sen aurinkoallerginen hoitajakaan kärventyisi.

Saimme kaivettua tyhjäksi keskelle pihaa jätetyn ruman vanhan kaivon pohjarenkaan jossa edelliset olivat kuulema paistelleet makkaraa. Piripintaan täynnä olevan renkaan puoliksipalaneiden puiden alla oli tiiliskiviä ja tuhkaa, sen alla multaa ja hetken iloitsin jotta tästä saankin multaa jonnekin, kunnes lapio kirskahti ilkeästi ja löysin tuhkansekaisen mullan alta piilosta sen oikean, vanhan ja ruostuneen pihagrillin jäännökset, lelujen jäännöksiä (joita löytyy pitkin pihaa), sekä muuta muovia, roskaa, kattotiilejä, halkoja yms... olivat olleet täytteenä kaivonrenkaassa... Huoh.
Se multa meni ongelma-alueelle ja ne romut on kerätty talteen. Montakohan romukuormaa olemme jo vieneetkään kaatopaikalle täältä? Ja lisää tulee...

Risusavottakin jatkuu, mutta hitaasti sillä oksasilppuriin ei voi laittaa yli 3 cm paksuisia oksia. Silppu menee ruusutarhan aluseksi. Havuoksat eivät halua edes mennä oksasilppurista. Pitänee siis viedä niitäkin useampi kuorma pienjäteaseman piharoska-alueelle. Siellä muuten on aina jonoa, kun monta autoa peräkkäin vie oksia ja haravointijätteitään. On onni että sellainen alue on olemassa. =)





3 kommenttia:

Suffeli kuvailee kirjoitti...

IHANAT ;)
niin on ihanaa kun kesä on jo noin lähellä ;)
mukavaa viikonloppua!

Allu kirjoitti...

Me nähtiin viime viikon patikkaretkellä Ahr-joen maastossa talo, jonka seinustalle oli laitettu varmaan ainakin kahdeksan vanhaa vaelluskenkää ja niihin oli istutettu kukkia. Harmi, kun en huomannut ottaa valokuvaa.

Hallatar kirjoitti...

Kahvikissa,
aivan! Pakko oli peruuttaa takaisin ja napata kuva näistä eräillä portailla nököttävistä saapikkaista... =)
Kiitos, samoin siulle onnellista viikonloppua. ==))))


Allu,
olivatkohan ne talon oman väen vai ohi vaeltaneiden immeisten kenkiä... ? =D