Translate

9.2.2011

Tuuli nitisyttelee nurkkia



Aivan kamalan hurja tuuli tarraa tänään tähän tönöön ja joka nurkka tuntuu natisevan liitoksissaan. Nettisäätieto kertoo tuulen puhaltavan lähikaupungissa ainoastaan 3 metriä sekunnissa. Miksi täällä tuuli tuntuu paljon voimakkaammalta?

Kiskon yläkerrassa verhoja tiiviimmin ikkunaan, jotta tuuli ei pääsisi niin kaikista raoista sisälle. Ikkunasta näen puiden kallistelevan kaikkien samaan suuntaan. Lännestäkö nyt tuulee? En ole ihan varma näistä tämän paikan ilmansuunnista ja kompassia ei ole. Tuuli on puhaltanut pakkasen kera irralleen ikkunoiden rakoihin edellisten asukkaiden laittamat kirkkaat leveät teipit. Ei ihan oikea teippi ikkunoihin. Vuosikausien ikkunateippien jäljet kavaltavat ikkunan falskanneen aiemminkin ja päästäneen kylmää sisätiloihin.

En taida uskaltautua kylille tänään ollenkaan tuossa viimassa. Saavat postiasiatkin odotella nyt vielä ihan rauhassa. Lounaaksi on tiedossa kaurapuuroa puuliedellä. Harrasteiksi lumitöitä pihapiirissä.





PS:

Kävin mie illalla postissa kun mies kävi omilla asioillaan ja mie sain autokyydin. En olisi kävellen taas tarennut. Lähetin taasen runokirjojani maailmalle. Se ei ole rutiköyhälle runojen rustaajalle taloudellisesti tippaakaan kannattavaa, mutta mie tahdoin muutamia henkilöitä jotenkin ilahduttaa...

Ei vaan ollut kotona kunnon pakkausmateriaalia niin piti kääräistä ne tapettiin, jossa ei sitten tietenkään pysynytkään kunnolla mitkään teipit yms. Piti laittaa nimilaput kiinni kirjamuovilla ja niitata tapettipaketit reunoistaan niittaajalla, jotta paketit pysyisivät kiinni...
Eivät ole siis pakettina mikään silmänilo (sisältö oli tärkein) mutta jospa kirjasten kulmat pysyisivät ehjinä postin henkilökunnan heitellessä paketteja paikasta toiseen ja viimein postiljoonin viedessä hassut paketit perille... <3



...

5 kommenttia:

laura kirjoitti...

Meillä lapsuuden kodissani laitettiin joka syksy uudet sanomalehdet ikkunoiden väleihin: Sanomalehtiduikaleita tökittiin ruokailuveitsellä kaikkiin koloihin ja sitten teipit päälle. Hyvin pysyi viimat ulkona. Vasta nyt viimekesänä saivat uudet ikkunat ja ei tarvitse enää sanomalehtivirityksiä. Niillä on myös rintamamiestalo.
Vanha konsti parempi kuin pussillinen uusia. ;)

Niina kirjoitti...

Satakunnassakin tuulee. Minäkin aion pysyä tänään sisällä.

Hallatar kirjoitti...

Laura =)

Sanomalehdestäkin on siis moneksi. =)
Tässä talossa on toki alakerrallinen uusia ikkunoita mutta yläkertaan on jäänyt kaksi vanhaa ikkunaa, jotka romanttisesti huurtuvat, jäätyvät kuurankukille ja joista tuulee. Romantiikka saattaa olla myös kylmää. =D



Niina =)

Käväisin miekin hakemassa postit ja puita. Ja hiukan piti luntakin päästä heittelemään paikasta toiseen... =)

Mk kirjoitti...

Hyvänen aika, miten miulta on unohtunut nuo vanhat konstit, meillä tökittiin veitsellä matonkudesuikaleita ikkunan väleihin.
Hyvin toimivat nekin.

Älä huolehdi paketeista, nehän ovat vain persoonallisia.
Ihanaa ajatella että joku näkee noin paljon vaivaa.
Ja on jotain ikiomaa mitä lähettää.
Tuskin maltan odottaa!

Hallatar kirjoitti...

Mk

Meillä on nyt vaan kiskottu tuulisten ikkunoiden päälle ikkunaverhoa. Ja toivottu kevään saapuvan pian. =) Ainakin talo hengittää.... =)