Translate

25.2.2011

Want-want-want

...


Kuulen, kuinka punatulkut viheltelevät surumielisesti lähipuissa, mutteivät uskalla tulla samalle ruokintapaikalle tinttien kanssa, joita tässä pihassa on toisinaan suuret joukot napostelemassa auringonkukan siemeniä, leivänmuruja ja talipalloja. Harmi, etteivät ne ihanat pullerot punavatsat uskaltaudu pihaan. Niitä katselisin niin mielelläni. 

Samat jääpuikot, jotka joskus keväisempänä päivänä tiputtelivat vettä katon reunalla, ovat jäisenä koristaneet pihapiiriä jo päiväkausia. Vai viikkojako, koska tässä alkaa mennä väkisinkin laskuissa sekaisin, koska viimeksi olikaan suojasää. 

Alussa lakaisin kiviraputkin putipuhtaiksi joka kerran kun astuin ulos ovesta, mutta nyt rapuissa on ollut sama kokkareinen jääkerros niin ikään jo monta päivää vaiko tosiaan jo muutaman viikon? On ollut liian kylmää paneutua hakkaamaan rappujen jäitä pois rautalapiolla, vallankin kun siitä vielä ihan hyvin pääsee kulkemaan. =)

Remonttirintamalle löysimme muutamalla kympillä kauniita leveähköjä lattialistoja, jotka tosin joudumme maalaamaan sopivalla värillä, koska nehän piti ostaa vääränvärisinä kun halavalla sai pienehkön loppuerän. 
Eräästä kierrätyspaikasta bongasimme vanhahtavan seinälampetin, joka piti ottaa mukaan, koska se mielestäni sopi talon henkeen. 
-Mie niistä lattialistoistakin innostuin, sillä olin sellaisia ihaillut sisustuslehtien kuvissa, leikannut want-want-want-leikekirjaanikin niitä kuvia, ja siinä ne sitten olivat tarjolla, vain oikeaa maalikerrosta vailla. 
-Lampukastakin puuttuu johto, mutta eihän se ole mikään este ostolle, koska uusia johtoja nyt aina saa, kytkimellä varustettuinakin.

Kylpyhuoneen peili- ja allaskaapin teon valtuutimme Apelle sillä evästyksellä, ettei niillä ole mikään kiire, koska tässä menee vielä kuukausia ennen kuin on niin lämmintä, että (tarkenee) voimme aloittaa varsinaisen ison remontin, huone kerrallaan...  




Illalla mies toi töistä tullessaan sähkölämmittimen jonka avulla hän sai pyykinpesukoneen jäätyneet vesiputket toimimaan ja voimme huokaista ihan hieman helpotuksesta. Kaksi viidestä jäätyneestä vesiputkesta on saatu auki. Osaltaan sulamisessa auttoi varmasti säätilan leutoneminen. Pakkanen hellitti parikymmentä astetta. Nyt voi taas pyykätä koneella ja saa pyykit hieman kuivempina narulle, kuin itse pesten ja käsin vääntäen.


* Want-want-want-leikekirjan nimitys tulee siitä, kun vuosia sitten näimme Maman kanssa tv-ohjelman koirasta, joka haukkui kolmesti "want-want-want" aina kun se halusi jotakin. Ihan ilmiselvästi se haukahteli noilla sanoilla, ja sai aina sitten jonkun pienen mukavan makupalan. 
Mie hoin mielessäni -Joo, joo! Tahtoo, tahtoo, tahtoo!- kun näin ne lattialistat...  =) 



...

4 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Meillä oli puntulkkuja tänä aamuna
auringonkukan siemeniä napsimassa,
pitkästäaikaa.
Niitä oli kolme, kaksi urosta ja yksi naaras.
Hyvin pitivät tintit loitolla.

Hengessä mukana seuraan teidän remonttianne.
Isommat remontit ovat meillä jo tässä elämän
vaiheessa ohi.
Pientähän aina keksin.

Ihanaa viikonloppua!

Krisse kirjoitti...

Voi kun löytäisikin edullisesti kivaa leveää lattialista..haluu sellaista...

Mk kirjoitti...

Voi kun näkisikin edes yhden punatulkun.
Ennen sanotiin että punatulkkuparvi enteilee pyryä, silti ei ole näkynyt tänä talvena ainuttakaan.

Ulkona vain -7!

Hallatar kirjoitti...

Sirpa,
oi sää onnekas kun teillä näkyy puniksia! =)


Krisee,
kun vähiten odottaa niin saattaa löytää... =)

MK,
voi sama täällä. Äänensä vain kuulen...

Meillä oli aamusella ulkolämpömittarissa vain 3 astetta pakkasta ja se on pienisuuri ihme.