Translate

19.2.2011

Ollaan kypsiä tähän pakkaseen

 ....



































Pikkuruisessa saunassamme tulee äkäiset löylyt. Miun ihoni ei kestä niin kuumaa kuin Hanin selkänahka. Eilenkin mie menin ensimmäisenä -tapani mukaan- lauteilta suihkuun ja niin kuin tavallisesti, mies jäi heittämään lisää löylyä itsekseen. Mutta yllätys, yllätys, suihkun hanasta ei tullutkaan vettä, vaikka hana oli ollut tiputtamassa tipoittain jo päiväkausia ja sitä samaa hanaa olin ihan muutama tunti sitten aiemmin käyttänyt, hakiessani keittiöön siitä lisää vettä...

Siinä tilannetta hetken hikisenä ihmettelin ja ähkäisin Hanin nimen jolloin mies arvasi tapahtuneen ja ryntäsi lauteilta kokeilemaan jotta ei, vettä ei kerta kaikkiaan tule! Aikamoinen tilanne. Mennäänkö nyt pyörimään takapihan lumihankeen?

Onneksi olin taas puuhellalla kuumentanut jättikattilallisen vettä, joten hain sen jättikattilan kylpyhuoneeseen. Kylmää vettä sopivan lämpimäksi vesiseokseksi saimme tiputteluämpäristä joten sillä saimme edes pienen pesun tehtyä ja saunan hikeä pois. Hiuksia en raaskinut ruveta niillä vähillä vesillä pesemään.

Lämminvesivaraajakin oli jäässä, vaikka se sijaitsee lauteiden alla ja sauna oli ollut kuumana. Mies muuttui oitis taas Repomieheksi ja sai varaajan sekä suihkun toimimaan, vaan ei me enää sitten myöhemmin haluttu riisua yövaatteita ja mennä suihkuttelemaan. Otimme vaan lisää vettä talteen, jos vaikka sekin hana uudelleen vielä jämähtää.

Vesiputki VOI KYLLÄ siis jäätyä vaikka se olisi tiputtelemassa, sen tästä opimme ja toivomme totisesti että pakkaset PIAN hellittävät. Meitä koetellaan... Remppasuunnitelmaan tulee päivittäin lisää uusia muistettavia asioita. Remppabudjetti alkaa narista liitoksissaan. Näitä miettien nukahdimme illalla. Onneksi ei Hanillakaan ollut mitään menoa lauantai-aamuksi. Saisi ressukka nukkua kerrankin rauhassa.

Tänään, lauantaiaamuna oli kaunis aamurusko itätaivaalla ja kolme rusakkoa kisaili keskenään pihamaalla. Suihkun hana toimi ja keittiön hanasta tipahti kaksi vesitippaa kun sitä aikamme veivattiin. Hani keitti pannukahvia. Alkoi kaunis mutta kylmä uusi pakkaspäivä.





5 kommenttia:

Mk kirjoitti...

Voi.
Onneksi oli sitä varavettä.
Ja onneksi kevät lähenee koko ajan.

Hallatar kirjoitti...

MK =)

Onneksi oli niin. Laitoin lisää vettä talteen, vastaisen varalle. Uutisissa kerrottiin että pitkin Suomea on vesiputkia jäässä, ei siis olla ainoita...

Tänään tuo yksi hana on pelannut ja meillä on taas sauna kuumana ja kohta yritetään uudelleen mennä pesulle, jos vaikka nyt saisin hiuksetkin pestyä. ;D

laura kirjoitti...

no voihan kypsyys sentään. Kyllä varmasti menee hermot välillä! huh sentään. Ihailen suhtautumistapaasi ja kärsivällisyyttäsi. kyllä saisivat pakkaset jo hellittää!

Niina kirjoitti...

Olin vrk:n pois ja putket oli jäässä, kun tulin kotiin. Harmittaa, mutta ei voi mitään. Onneksi sain kaivosta käyttövettä ja juomavetta äidiltäni.

Hallatar kirjoitti...

Kiitos Laura! =P

Ei tässä auta muuta kuin olla pitkämielinen ja toivoa parasta, eikä saisi pelätä pahinta, vaan odottaa kesää ja remonttia... =)

Onneksi ollaan kohta jo maaliskuussa. =)




Niina,
voih...


Meilläkään ei Hani halua kutsua vieläkään putkimiestä, koska seuraavana päivänä putket saattavat olla jälleen jäässä.

Nämä pakkaset todellakin koettelevat.
Toivottavasti sie pärjäät, Niina?