Translate

15.2.2011

Haaveen siemeniä melkein itämässä





Posti toi tullessaan tänään ihanan kasan siemeniä. Sellaisia joita en voinut MILLÄÄN keinoin vastustaa, vaikka on miulle luvattu kyllä muutamasta puutarhasta perennojen alkuja. Sitä tahtoi kuitenkin ihan itsekin vaalia niitä multalaatikoita pikkuruisine hentoinen vihreine lehtineen. Tällä näihin menneellä rahalla olisin saanut vaikka toppapusakan tai toppahousut paleleviin jalkoihini mutta ei se mitään, ei pakkasta kauaa kestä. Kevät on tulossa. Se mullan tuntu sormissa ja se kasvun ihmeen seuraaminen on parasta. On hyperryttävää omistaa siemenpussukoita joissa kussakin on pieniä lupauksia...

Näiden siementen lisäksi miulle on samasta paikasta tulossa keväämmällä muutama juuritaimi valkoista ja vaaleanpunaista pionia sekä orkidealiljoja, kruunuvuokkoa ja ihastuttava valkoinen varjolilja. =) Ah. =)
Värimaailma taitaa olla enimmäkseen valkoista, pastellivärejä sekä violettia, joukossa sentään muutama lämpimän punainenkin kukka. Keltaisia kukkia ei ole juurikaan ellei nyt kiinan- ja koreankärhöä lasketa pienine keltakukkineen. En pidä keltaisista kukista. Mutta pidän peukkuloita että nämä itävät, koska olen kuullut jotta jonkun tästä samasta paikasta tilaamat siemenet eivät lähteneet lainkaan kasvamaan... 

Olisinhan mie tilannut vaikka mitä, siitä ihanasta kuvastosta, mutta en voi ihan kaikkea, kumma juttu! =) Ei ole tilaa esikasvattaa mielin määrin taimia, ei ole niille valoa, eikä ole cashia ensin edes ostella kaiken maailman. Aloitetaan näillä, kokeiluerällä. Plussataan tähän ne jo valmiit siemenet joita minulla on odottelemassa viileässä yläkerran huoneessa ja toivotaan sitten ne kaikki muut sormet ristissä ja ne peukut pystyssä, isoa multakuormaa keväällä pihamaalle, kaikille kukille ja ryytimaalle... =)

Yksi hortonomiystäväni on leikkisästi lupautunut tekemään meille puutarhasuunnitelman. Nyt pihasta ei saa mitään tolkkua, edes sen muodosta koska lumivuoret ovat peittäneet koko pienen tontin. Pitänee siis odotella kevätauringon mahtia joka sulattelee vuoret leppeiksi puron noroiksi.




PS: Ovat tosiaan mainioita hortonomeja nuo miun Murusetkin. Sekä Jake-esikoinen että Nunnukka-tyttäreni kumpikin viime viikonloppuna ihailivat keittiön ikkunalaudan ruohosipuleitani. =)
Korjasin kyllä kummankin toiveen sipulista ruuan päälle, jotta eivät nämä ihan kelpaa... Ovat valkoisia helmihyasintteja jotka eivät näköjään lainkaan kuki... =)

...

9 kommenttia:

Miranda kirjoitti...

Siemenpussit, jos mitkä ovat oikeita unelmien pusseja, vaikka eivät aina kasvaisikaan loppuvaiheessa yhtä hienoiksi kuin pussin päällä oleva kuva lupaa. Onnea puutarhan laittoon!

Jael kirjoitti...

Siemenpussit ovat kyllä hurjan houkuttelevia! Vaikkein omista puutarhaa enkä edes parveketta,tulee niitä aina välillä ostettua ja laitettua purkkeihin kasvamaan...

Herttuanmäen elämää kirjoitti...

Mullakin tuolla jo muutama pussi odottelee. Pannaan lapsosten kanssa maahan ja odotellaan ihmettä. Jospa tänä vuonna onnistuis!
Onnea uuden puutarhan laittoon.

Mk kirjoitti...

Kaikkea ihanaa tulossa.
Miun kokemusten mukaan taas tuon putiikin kukan siemenet ovat hyviä, välillä kokeilin muualta mutta palasin asiakkaaksi kun tuolta saa lempikukkiani.
Ja ainakin omani ovat itäneet kaikki.
Osa monivuotisten kukkien siemenistä tai kylvöistä vaatii kunnollisen kylmäkäsittelyn itääkseen, oisko siinä ollut syy.
Toki saattahan vikojakin jossain lajeissa olla.

Olisipa mukavaa jos keväällä paljastuisi lumen alta edes jotain alkuja.

Hallatar kirjoitti...

Näin on Miranda, kiitos. Haaveita pitää aina olla, ja puutarhanhoito on muutakin kuin silmäniloa...=)


Yaelian, niin miekin olen ikkunalaudoillakin kasvatellut välillä vaihtelevilla menestyksillä kaikenlaisia viidakoita tai sitten autiomaita. Joskus keittiön pöytämme on ollut puoliksi kasvien vallassa ja siinä loppupuoliskolla mie ja kolme lasta syötiin ateriamme... ;D


Anna, oi siulla on tuo ihana oppi opetettavana lapsosille...
Sitten aikanaan hekin opettavat samaa omilleen. =)
Kiitos, onnea tässä tosiaan taidetaan tarvita... =)


Mk,
tai sitten on ollut vain huonoa tuuria... Myös multien laadulla on merkitystä taimikasvatuksessa... Kaikki mullat eivät sovi hennoille pikkuisille...

Mie en osaa edes odotella tuosta pihasta pilkistävän mitään, mikä ei nyt jo näkyisi, kun näin ennen lumia että piha oli varsin autio. Mutta ei se mtn, mie laitan sinne jotakin niin,
että ensi keväänä ihan takuulla sieltä pilkistelee jotakin. =D

Sooloilija kirjoitti...

Oi, kesää odotellessa. Uskomattomalta tuntuu, että näiden lumikasojen ja karmeiden pakkasten alta vielä nousee jotain elävää.

Terveiset -30 asteen pakkasista Oulusta!

laura kirjoitti...

oijoi mitä ihanuuksia olet tilannut! Näyttää upealta sieluni silmissä jo nyt sinun kukkamaasi! Ei ole montaa kutkuttavampaa hommaa helmikuussa kuin hypistellä siemenpusseja ja ajatella kuinka monta ihmeen ihanaa ihmettä pienistä siemenistä voikaan kasvaa.

Nunnukka kirjoitti...

Äiti tulee tyttäreensä ku mullakin on suunnitelmia että jotain vihreetä tonne parvekkeelle, kun on kerrankin jotain omaa tilaa missä kasvattaa. Jotain pitkää seinää pitkin ja sitten parvekkeen kaiteen sisäiseen kukkalaatikkoon jotain värikästä matalaa.

Ja niin hei, onhan sulla vielä noiden mainitsimiesi lisäksi ne RUOHOSIPULIT ikkunalaudalla :D (Emmä kaikkea voi tietää ja oli nälkäki jaaa - kaikkea.)

Hallatar kirjoitti...

Sooloilija,
onpa teillä siellä hyytävän kylmää... En voi kuvitellakaan miten tarkenisin niillä seuduilla kun en meinaa tareta täälläkään.



Laura,
toivotaan että nuo sitten lähtevät kasvamaan, sehän se on suurin huolen aihe...
Toivon miekin että niistä edes muutama pieni ihme ilmaantuisi.



Nunnukka-armas. =)

Lisäsinkin sen ruohosipulijutun tuonne, kun jopa isoveljesikin ederhtyi samoin luulemaan niitä helmihyasintteja, ressukoita, ruohosipuliksi. =)
On ne kyllä tosiaan heiveröisiä, ei ihme että molemmat erehdyitte. =)

Mulla ois varmaan sitten jotakin teidänkin parvekkeelle sopivaa jos ja kun noi siemenet jossain vaiheessa kasvavat laatikoissaan. En laita niitä ihan vielä koska valo ei ihan riitä taimiparoille. Ehkä ensi kuun puolessa välissä...