Translate

13.8.2012

Kumpi väri?


Aluksi katselimme tänne muuttaessamme yläkerran pönttöuunia sillä silmällä, että se hilseillyt ja puoliksi mustunut rohjake saisi vaikka häipyä siitä tilaa viemästä. Joskus. Suunnittelimme jo kuinka heittelisimme sen peltiosat ja tiiliskivet alas yläkerran ikkunasta.
Viime talvinen nuohooja valaisi meille, jotta pönttis se varsinaisesti on meidän tönön varaava takka, mutta alakerran kaakelitakka puolestaan on vain avotakka, koska se on tekovaiheessaan kytketty hormiin väärin... =/

Niinpä. Todella. Yläkerrassa riittää yöksi lämpöä kovillakin pakkasilla jo puolitoista pesällistä puita. Uunin pinta on lämmin vielä aamusella. Alakerrassa saat mätkiä avotakkaan jopa 7 pesällistä puuta ennen kuin takan pinta lämpenee, tosin se haaltuu aamuun mennessä ja saat aloittaa lämmityksen alusta.  Kumpi siis on taloudellisempi?

Ehdimme ostaa jo uuden kamiinankin yläkertaan. Mutta sen voi asentaa makuuparven puolelle, jossa on ennenkin joskus ollut tulisija. Siellä on peltikin valmiina ja hormista näkyy selkeästi mistä se tulisija on ollut hormiin kytkettynä. Uuden kamiinan paikka tullee olemaan sitten siellä.


Mutta pönttöuuni-pönttis pitänee kunnostaa. Ensin korjata uunin sisustaa luukun yläpuolelta, josta on murtunut pois tulitiiliä. Tulilaastia ja tulitiiliä tilalle. Ulkoapäin vanhan maalin poisrapsutusta maalinpoistoaineella, pohjamaali alle ja uusi maali päälle sekä uusi väri myös uuninluukkuihin ja a vot, kohta meillä on päivitetty pönttis.

Maalikaupasta haimme muutamia meitä miellyttäneitä värimalleja joista osan, mm kermanvärisen ja ruskeansävyt, sekä kevyen liilahkon ja vaaleanpunervan poistimme jo pönttiksen kyljestä liian laimeina väreinä ja nyt jäi jäljelle vain punainen ja vihreä... =)

Mutta kumpi väri näistä olisi ok???? 

Kyselyn vastaukseksi tuli punainen. 
Koodi M419. 
Kiitos kaikille osallistujille! 16 kommenttia:

Sari K / Kapteenilla kirjoitti...

Oikeasta vihreestä toi alin on kyllä oikein houkutteleva pönttikseen! <3 oi voi.

Salka kirjoitti...

Mielestäni molemmat ovat aika rohkeita värejä mutta mikä ettei jos se asukkaiden mieltä kiehtoo! Itse uskoisin kyllästyväni alkuviehätyksen jälkeen rohkeaan punaiseen joten siksi äänestin vihreää. Se sopii kuitenkin moneen erilaiseen sisustukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kumpikaan...

Anonyymi kirjoitti...

Lämmön väri on punainen :)

Hallatar kirjoitti...

Haa, kaksi vihreää ja yksi punainen. =)

KH kirjoitti...

Vaaleampi vihreä, ilma muuta!

Kristiina

Hallatar kirjoitti...

Hei Kristiina. =)

Kävitkö näppäämässä suosikin tuohon sivun oikean yläreunan kyselyyn? =)

Jovelan Johanna kirjoitti...

Tuon ihanan pönttöuunin väriin kommentoin varovaisesti, että punainen olisi noista kaunein. Jotenkin se sopisi talonne teemaan ja punainen on niin lämmin väri, että se lämmittäisi kylmänäkin - ainakin mieltä.

Blogissani on tunnustus teille. Käy noutamassa pois kun joudat!

Hallatar kirjoitti...

Ohos, kiitos Jovelan emännälle. =)

Ja samaa mieltä olen kanssasi väristä... =))))

Saariston kasvatti kirjoitti...

Minä kanssa punaista äänestäisin, mielestäni punainen on helpompi saada sointumaan kaikkien värien kanssa, vihreä on vaikeampi. Mutta niin makukysymyshän se. :) Tulin kurkkimaan Jovelan emännän kautta, pitääkin selailla enemmänkin.

Katjusha kirjoitti...

Punainen!!!

Hallatar kirjoitti...

Samaa mieltä,
NIIN samaa mieltä
Saariston kasvatti sekä Katjusha ;D

Anna Amnell kirjoitti...

Äänestin punaista. Valkoinenkin oliis kaunis.

Hallatar kirjoitti...

Anna, olet oikeassa, valkoinenkin olisi, mutta paljon muuta tulee valkoiseksi, niin jokin väriläiskä voisi siis olla...

S kirjoitti...

Mä olisin laittanut tietenkin vihreän :)

Hallatar kirjoitti...

Jarna =)

Maman mökillä opn vihreäksi maalattu pönttöuuni ja se on aika ihana. Jotenkin vaan mun sydän sykkii kuitenkin punaiselle. Se on lämmin, vaikka pönttis oikeasti ei olisikaan lämpimänä. =)