23.7.2014

Huurreovi saunaan

Saunanoven laseissa oli tänne muuttaessamme ikäviä kalkkipisara- ja mitä lie jälkiä jotka eivät lähteneet puhtaaksi millään puhdistusaineella. Kokeilimme niihin aivan kaikkea! Pinttynyt lika sijaitsi oven laseissa kylpyhuoneen puolella.

Viime talvena sain kuningasidean: mitä jos lasit hiekkapuhaltaisi sellaisiksi huurteisiksi, niin se likakerros lähtisi niistä pois? Uutta ovea emme raaskineet ostaa. Tämä vanha on varmaan ollut saunassa ovena niin kauan kuin sauna on sisätiloissa sijainnut. 80-luvulta.

Alunperinhän tässä talossa on ollut pihasauna. Sellainen tosin olisi mukava kesällä, niin saunan kuumuus ei lämmittäisi koko taloa.

Mutta palatkaamme ideaani, Hani ensin epäröi. Mietti ja funtsi. Kuukausitolkulla.

Kunnes nyt, kun talon tuparien päivämäärä lähestyi, hän alkoi ajatella hiekkapuhallusta hyvänä varteenotettavana ideana ja soitti henkilölle jolla on hiekkapuhallusvälineet, kysyen suoraan vaan että paljonko hiekkaa menisi saunan oven lasien käsittelyyn. Kuulemma kaksi säkillistä?

Niin mies eräänä päivänä ruuvaili saunan oven irti, pakkasi sen autokyytiin ja lähti töihinsä, ja töistään tultuaan käväisi henkilön luona, joka jättiuusioperheineen asustaa sopivasti autokorjaamolla ja siellä oven lasit teipattiin, etteivät oven puuosat kovin vaalenisi käsittelyssä, käsiteltiin lasit oven toiselta puolelta ja niin ovi saapui samana iltana takaisin Pikkutaloon.

Hiekkapuhallus onnistui. Puhallettu ovenpuoli sijaitsee nyt saunaan päin ja sileä puoli kylpyhuoneeseen, jossa shampoo- ja saippuavettä yms saattaa pirskottua saunan oveeen ihan vieressä sijaitsevasta suihkutilasta.

Käsitelty lasi on kuin huuruista lasia tai jäätä. Se antaa yksityisyyttä saunojalle sekä suihkussaolijalle.
Emme voi käsittää nykysuuntausta, että wc:ssä, saunassa ja kylpyhuoneessa on seinät lasia ja että vaikkapa olohuoneesta näkee suoraan lauteille tai itseään suihkussa pesevän ihmisen...Vessassakäynti ja peseytyminen on sangen yksityinen hetki. 
Niin saunomisenkin pitäisi olla. 


Mutta makuja on niin monia.


4 kommenttia:

Anna Amnell kirjoitti...

Hieno, idea! Olet tehnyt keksinnön.

Hallatar kirjoitti...

Kiitos ihana Anna! =)

Mie vaan mietin, mutta idean toimeenpanijoina olivat muut. Mutta idea onnistui. =)


Nyt miun tekee mieli puhalluttaa samanlaisiksi kylpyhuoneen pieni ikkuna, samoin saunanikkuna, mutta ne ovat kuulemma erilaista lasia, joka ei kestäisi noin rajua käsittelyä.

Saunanoven lasit olivat paksua karkaistua lasia joka kesti hiekkapuhalluksen. Onneksi.

Jos jokin olisi mennyt pieleen ja ikkunat olisivat hajonneet, olimme varautuneet naulaamaan umpeen koko lasituksen. =)

Jael kirjoitti...

Hyvä idea ja hienolta näyttää toteutus:) Eilen kävin uudessa kuntosalissani,jossa aloitan elokuun alussa,ja olivat juuri pystyttämässä suomalaista saunaa siellä:)

Hallatar kirjoitti...

Kiitos. Minulle sauna ei ole niin tärkeä kuin tuolle miekkoselle. Itse tykkään saunasta talvella kun sinne voi mennä lämmittelemään kaikki vaatteet päällä... 😊