Translate

12.4.2012

Autio piha...


Jättikuusen oksia...
Eilen metsuri käväisi ja kaatoi sen arvelluttavan n 100-v riippakoivun pois sekä sen vierellä seisseen ison kuusen, jonka ikää muuten en ole muistanut edes yrittää laskea...
Koivu ei kokonaan ollut pahannäköistä sisuksistaan, mutta yläosa oli keskeltä laho, ja pahasti. Hyvä ettei puun yläosa ollut katkennut Hanin auton päälle kovalla tuulella, joita täällä on koko ajan.  Nyt puusta on vain sahanpurua, oksia ja pöllejä muistona... =/



Talvinen piha. Riippakoivun oksien takaa nähtynä...


Kun pajuihin ja pihlajiin tulee lehdet, näkymä vähän paranee.
Nyt piha on niin hassun auton näköinen ilman isoja suojaavia puitaan, että sinne kaipaa sellaista suojaisaa olopaikkaa, jonka reunamilla kasvaisi tuijia tai terijoensalavia... =)


Lintulaudoillekin piti keksiä nyt uusi paikka..

Tuuli rikkoi yks pv yhden ruukkukelloni...

Näitä riippaoksia ei enää ole...







Tuoreita koivunoksanpätkiä kuivumassa...

Piharakennus romahti talvella hieman lisää ja meni niin vinoon että sen ovet saa hädintuskin kiinni... Tuo eka ovi oikealla on liiteri, jonne roudasin pihalta vanhoista puupinoista puita, että metsuri sai kaadettu ne kaksi puuta.Toivoin aina niitä sinne seinille pinotessani, ettei tuo vanha tiilikatto romahda. Pää on kipee edellisestäkin kolhusta vieläkin.


Peräkärryn haki Hani vanhemmiltaan, samalla kun kävi isänsä verstaalla sunnuntaina sahaamassa lautoja ilmalämpöpumpun suojakoteloa vrt, mutta se oli niin hidasta työtä että hän jätti työn isälleen... -Saapa nähdä kuinka kalliiksi taas tuli se päätös. Isänsä on niin kallis työmies. =D

Peräkärryn päällä näkyy keräämiäni riippakoivun oksia, joista ajattelin tehdä jonkinmoisia kransseja. -Jakkas saan puettua päälleni muutakin kuin yöpaidan.
Teen ensin vähän kaurapuuroa että jaksan. =)

Mie meen taas.
Olkoon siun päiväsi onnellinen.

**************************************************
PS: sain sähköpostia:

"Onneksi olkoon! Sinun tarinasi on satojen
rullaavien tarinoiden joukosta valittu julkaistavaksi
Lambi WC- tai talouspaperilla.
Tarinoita rullalla -pakkaukset saapuvat kauppoihin
syksyllä 2012.
...hauskaa ja tapahtumarikasta kesää, toivoo team Lambi"

Eli haha, ja wauuu, tää pitää liittää mun CV:hen,
saan runoni vessapaperirullaan! ♥



2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Ihana tiilikatto. On aina sääli, kun vanhoja puita pitää kaataa, mutta joskus se on jo turvallisuuskysymyskin. Voi jestas sentään...nyt on pakko vaihtaa vessapaperi lambiin..mielenkiinnolla odotan niiden saapumista kauppaan, siis niiden, missä on runosi...saan sitten kaupassa sanoa muinamiehinä, että kappas vaan Unahan tähän on runoillut!! Leikki leikkinä, mutta hienoa se on!!! Kertakaikkiaan.

Hallatar kirjoitti...

Heips Vilukissi =)


Hih! En mie tiedä onko niissä pyyhintäpaperien värssyissä edes tekijän nimiä mainittu jotta kuka on minkäkin kirjoittanut. Ei ole mitään tietoa. Eikä siitä mtn korvausta tai palkkiota herunut, mutta olipa vaa hauska juttu.

Tosin miun Mamani oli melkein murheellinen kun hälle puhelimessa eilen naureskellen kerroin että runoni pääsee vessapaperiin. =) Kyllä Mamakin sitten loppujen lopuksi tälle miun huimalle urakehitykselleni naureskeli kanssani. =)



Piha on kieltämättä nyt ihan outo ilman puitaan. Silmä ei nyt totu millään...

Mutta niitä kun ei voinut edes kaataa vaikkapa puolesta välistä...