Translate

29.7.2011

Kynsiä pureskellen ja polvea varoen




Hmmm... tälle päivälle sääkartoissa on ennustettu sadetta jopa tällekin seudulle. Siitä on tosi kauan kun täällä viimeksi pikku ripauksen verran satoi. Savinen maa on halkeillut erämaan tavoin muutamista kohdin. Kukaan ei koskaan ole... ja nyt soi se laulu mun päässäni... =) varmaankaan yrittänytkään parantaa tämän tontin maaperän koostumusta.
Ollaanko me nyt ekoja? Pieniä ekotekoja ollaan jo tehty, mutta ei se vielä riitä... =)

Pari pisaraa tipahti aamusella maahan ja rappusille ja mie kipitin kiljumaan rapuille katse kohti pilviä:
-Lisää vettä! Please! Tänne näin!
On nimittäin kallista vesijohtovedellä kastella kasveja ja tontin rajalle siirrettyjä, paikanvaihdosta lamaantuneita syreenejä.

Miun kipeälle polvelleni määrättiin leikkauspäivä joka on 27 vuorokauden päästä. Jalkaan ei saisi nyt tulla minkäänlaisia haavoja, hiertymiä, nirhaantumia, edes hyttysen pistosta, edes varpaiden väleissä ei saa olla mitään vaivoja... Nuo haavailut ovat vaikeita varoa, koska tässä remonttia tehdään koko ajan. Makkarin lattiassa on vieri vieressä kakkosnelosia, uudenkarheita ja siis todella piikikkäitä lankkuja, joiden väleissä tuulensuojapahveja Laten kanssa iltaisin mallaillessamme, mie saan aina jonkinlaisia nirhaumia jalkoihini. Siispä sinnekin työhön on laitettava pitkät housut jalkaansa sekä kengät sukkineen. Vaan kun on niin kuuma.

Ehkä en nyt sitten ala yrittää edes, pilkkoa noita jättipöllejä koska se kirves on jo tähänkin mennessä lipsahdellut, niin miun kuin Laten käsissä. Apen korjaamilla kirveillä ei kannata puita halkoa, koska niistä irtoaa koko kirveenterä. Sellainenkin on tässä koettu. Se terä lensi silloin Laten työskennellessä juuri miun kipeään polveeni. Siispä kierrän nyt kaukaa nuokin esineet.



Luin jälleen noita kuntotutkimusraportteja joissa sanotaan että korjattaviksi määrätyt kohteet pitäisi korjata mahdollisimman pian. Viivyttely lisää haittavaikutuksia ja hankaloittaa korjausta sekä nostaa korjauskohteen kuluja. Korjaushinta kasvaa siten koko ajan, siihen asti kunnes viat on korjattu. Nämä samat sanat on myyjä saanut omasta kuntotutkimusraportin kopiostaan lukea, mutta hän ei ole edelleenkään reagoinut mitenkään.

Home oli toukokussa tutkimusvaiheessa talon väärin remontoiduissa ulkoseinien eristeissä, jotka korjaussuunnitelmassa käsketään purkaa pois, sekä vanha ulkoseinä, joka oli jätetty väärin eristetyn uudemman kerroksen alle, sekä sen eristeet.

Tässä on vaarana, että home niistä uudemmista eristeistä leviää vanhan eristeen kautta talon sisärakenteisiin. Korjaus pitäisi tehdä mahdollisimman pian. Nyt. Lämpöiseen aikaan. Mutta mitään vastausta ei kuulu...

Kynsiä pureskellen ja polvea varoen tässä päivät kuluvat ja kesä etenee kohti syksyä....



Ei kommentteja: