Translate

29.4.2011

Myyrien karkottajia




Vanha kunnon ekologinen myyrän karkotin on tietenkin komea Keisarinpikarililja, tai Keisarinkruunu, jolla nimellä se myös tunnetaan. Sen myrkyllinen sipuli haisee vahvasti valkosipulille, joka onkin toinen hyvä keino suojata sipulikukat myyriltä; istuttele syksyllä kukkasipulien läheisyyteen valkosipulinkynsiä. Kynsilaukat voit kevään mittaan siirtää vaikkapa yrttimaalle kasvamaan syysherkuksi, ja taas uusia kynsiä syksyllä kukkapenkkiin.







Olen tehnyt puhtaimpaan pihan kolkkaan sellaisen tilapäiskukkapenkin, johon olen laitellut Anopin mökiltään tuomia neilikoita ja talvioita, kukkalähetyksenä saapuneet maanpeittomuratit ja sisältä ulos muuttaneen jouluruusuni.
Mahdollisen, siirtyneen, ehkä joskus toteutuvan puidenkaatoperaation tieltä olen siirtänyt niin ikään muualle tilapäisesti paikkaansa odottelemaan piikkisiä ruusuja ja vielä pidempi piikkisen orapihlajan alun, joka olisi väistämättä jäänyt suuren koivun alle. Orapihlajan siemenen on joku lintu joskus tuonut sille paikalle... Oli hauska löytö.

Tiedän nyt myös missä kasvaa kieloja. 


Kuva: Wikipedia

2 kommenttia:

Maija Mäkelä kirjoitti...

Tuota valkosipulijuttua täytyy kokeilla.

Tällaista jännityskertomusta en teille olisi halunnut. Onneksi kevät etenee koko ajan ja on mahdollista saada selville, mitä pitää tehdä ja mitä ei tarvitse tehdä. Kaikki peukut ja varpaat pystyyn!

Hallatar kirjoitti...

Kiitos sydämellinen MM

Miun sairauskin oireilee pahemmin aina kun tulee tällaisia harmeja.

Nimimerkki viime yönkin vessassa oksennellut =/