Translate

10.11.2015

Nyt lauteilla voi jo istuskella

ja haaveilla saunomisesta. 

 

Tämän kesän märkätila- ja putkiremontti alkaa olla loppuvaiheessa.
Nyt kukaan ei saa laittaa kiuluun tervaa eikä heitellä sitä kiukaalle
Sitä ja muita saunatuoksuja saa tästälähtien käyttää vain saunasiilin pienessä säiliössä. 
Vain puhdasta vettä kiukaalle kiitos.


Mutta voi ei, puutavara eli kuusilaude sekä listat loppuivat taas kesken, vaikka laudepuuta oli monta paketillista. Valmiina on nyt kyllä jo ylin laude ja miltein kokonaan seuraava, muut osat vielä uupuvat. Olemme kokeilleet istua jo lauteilla ja haaveksineet ensimmäisestä saunahetkestä. Piti vaan ensin jakkaran avulla kavuta sinne korkealle haaveksimaan.

Hani tuo jossain vaiheessa töistä tullessaan kotimatkan varrelta rautakaupasta lisää puuta vahalla käsiteltäväkseni. Pääsee mies jälleen mittailemaan, sahailemaan ja ruuvailemaan meille lauteita.

Saunamme tulee olemaan ihanan raikas, vaalea ja paljon isomman näköinen kuin ennen. No onhan tämä oikeasti himpun verran isompikin, koska seiniä on siirretty ja saunan muotoa muokattu märkätilojen uudelleenrakennuksen myötä.


Meidän mielestämme perinteinen räppänä sopi 
mainiosti rintamamiestalon saunaan, menneiden aikojen muistoksi. 
Sitäpaitsi räppänä on varsin helppokäyttöinen ja nopea väylä tuulettaa 
ja tarvittaessa viilentää saunaa. 

Löylylämpö- ja kosteusmittari tuli puuvalmiina 
kiukaan mukana ja sekin on käsitelty saunavahalla.
Lauteet, seinäpaneelit, kuten kaikki muukin puinen saunassa, on käsitelty saunavahalla. Näin puun pinta hylkii likaa ja vettä ja on lisäksi raikkaan näköinen. Vaha on myös pätevä homeenestoaine. Puun syyt kuultavat kauniisti vahan alta esiin. Samaa tyyliä ovat kylpyhuoneen katto ja listat sekä eteisen katto. Tähän mennessä eteisen puuosiin, saunaan sekä kylpyhuoneeseen on mennyt yhteensä jo 4 litraa valkoista saunavahaa ja sekin on jo taas lopussa ja uusi purkki sellaista lukee jälleen kauppalapussa.Hani sahaili saunan ja kylpyhuoneen ikkunoihin listoja viime sunnuntaina. Ikkunanpokat ovat vanhat, mutta ne on kesällä puhdistettu vanhasta maalista, hiottu ja maalattu ikkuna- ja ovimaalilla muutamaan kertaan uudelleen. Tiivisteet on vaihdettu ja kahvat uusittu. 

Kylpyhuonekalusto on sama hanin isukilla teetetty massiivipuurunkoinen, joka oli meillä ennenkin.  Kalusteen väri vaan on vaihtunut nyt peittävään harmaaseen vahaan, entisen läpikuultavan ruskean vahan sijaan. Uusi teräksinen pesuallas löytyi rautakaupan löytöpisteestä. Tämä allas ei mene säröille niin kuin edellinen posliininen meni, kun siihen tipahti kynsisakset.
Kylpyhuoneen peilikaappiin löytyi 
 kiva parranajo- ja meikkipeili. 

Pientä luxusta arkeen. 


Lauteiden teko jatkuu jälleen ensi viikonloppuna. 
Kyllä sauna ihan kohta valmistuu... =) 
4 kommenttia:

Dover's son kirjoitti...

That is truly lovely, and I'm very envious 😊Congratulate Hani for me. I hope I have that right?

Hallatar kirjoitti...

Thank you very much Ken. :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uudelle saunalle! :-)

Hallatar kirjoitti...

Kiitos. Aika ihana sauna tulikin. Hyvät lempeät, puhtaan raikkaat löylyt. :)