Translate

23.2.2012

Moottorisaha soi


Olohuoneen ikkunanäkymiä. =) 

Aamulla kahdeksan maissa saapuneet kolme remonttimiestä ovat muutamassa tunnissa saaneet hyvää jälkeä aikaan. Ei ihan suotta mm tavarantoimittaja kehunut tätä firmaa. He tosiaan osaavat asiansa, ovat ahkeria ja nopeita.

Tähän mennessä (kello oli tuota kirjoittaessani yksitoista) on talon päädyt jo purettu vanhoista laudoituksista sekä eristevilloista jotka olivat paikka paikoin melkein mustia.

Mitä laudoituksen alta paljastuukaan... 


Talon kylmyyden syitä on selvinnyt omituisesti tehdyn entisen seinäremontin poispurun myötä. Nyt on löydetty iso ikkuna-aukko saunan/kylpyhuoneen takaseinästä.

Sauna, kylpyhuone ja eteinen ovat näköjään sitten kuitenkin vanhaa kuistia, eikä mitään ns: uutta osaa. Voi olla että lisää tuulelta suojaamattomia ikkuna-aukkoja löytyy kun seiniä puretaan lisää. Ilmankos... Löytö selittänee osaltaan näden sauna/kylpyhuonetilojen hyistä kylmyyttä talvisin, kun ulkoseinän takana ei oikeastaan ollut kuin lautaa ja hiukan eristevillan palasia....

Maavarainen lattiarakenne tässä osassa taloa on sitten se toinen kylmyyttä aiheuttava seikka...

Taaempi päätyseinä...

Yksi vanha oviaukkokin on bongattu puoliksi olohuoneen ja puolittain ns: kylmäkomeron seinän takaa. Sekin oli sellainen suuri tuuliaukko, ettei ihmekään että täällä tönössä melkein sukat ovat pyörineet jaloissa tuulella ja pakkasella. Siitä kohdin on alunperin ollut ovi sisään ja rappuset yläkertaan ja kylmäkomero jossa ennen vanhaan mm säilytettiin ruokia.
Se sama tila joka joskus on ollut sisävessana ja edellisillä asukkailla vaatekomerona...

Reikäisimmästä paikasta menee yhä yläkertaan raput ja niissäkin aina tuulella tunsi tuulen tuiverruksen...
Eikä se ole yhtään ihme kun nyt näkee seinän ulkoapäin purettuna...

Vanhaa, alkuperäistä ulkoseinää on karhennettu maalipinnaltaan ja sen suojaksi tuli vankka runkoleijonalevy.




Illalla neljän maissa näytti jo tältä. 


Pihanpuoleinen päätyseinä oli purettu ja uudelleen eristetty ja osittain jo uudelleen laudoitettukin. Vintissä oli alkuperäinen hyvin yksinkertainen ulkoseinäpinta, (eristepurut ovat varmasti valuneet jo vuosia sitten alas) joka nyt saa kunnon eristeen ja uuden laudoituksen. Ah, varmasti vinttikin nyt pysyy lämpimämpänä.

Eikö olekin ihana punamullanväri tuossa seinämaalissa? Seinälaudat toimitettiin valmiiksi maalattuina.
Kuvassa väri on tummempi kuin se oikeasti on... =P
Huomenissa vaihtuu tuo yläkerran vanha ikkunaressukka. Mie tahdon nuo vintin lasit alas ehjinä, jotta voidaan tehdä niistä pieni lasitalo puutarhaan.


Pitkä seinä...

Talon pitkä seinäkin on jo purettu ja uudelleen eristetty, ja taaempi pääty on niin ikään puolivalmis. Todella ripeää toimintaa. Tämä päivä on antanut paljon uutta voimaa tähän jo melkein onnettomaksi käyneeseen eloomme, jossa tuntui jo ihan kaikki menevän pieleen. Kiitos näiden toimeliaiden kolmen tekeväisen miehen. 



Ja roskalava oli jo miltein täynnä ihan ensimmäisen päivän iltana.


PS: Punamultalaudat keräsimme tietenkin pois roskista. 


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

voi,tässä tarinassa oon taas kerran todistettu, että ei saisi koskaan ostaa taloa, jossa on tehty remontti, jos ei ole ollut itse paikalla sitä seuraamassa...Oma taloni oli remontoimaton, kun sen ostin ja on edelleen, hyvin täällä on pärjätty...pikkuhiljaa tehdään , kun tarvetta tulee. Kuinka joku on voinut asua tuossa talossa tuollaisen remontin teon jälkeen..??? Voimia teille !Tv,Seikku

Hallatar kirjoitti...

Kiitos Seikku

Alemmassa postauksessa näkyy, miten nuo epäkohdat oli lyöty piiloon laudoituksen alle.

Niin se on, kun remontintekijöillä on eroa. Oikeastaan kaikki, mitä tässä pikkutalossa on joku ennen meitä remonttia edes yritellyt tehdä, on hänellä mennyt pieleen...

Kokonainen kissatyttö kirjoitti...

No eipä ihme, että tuuli on kulkenut läpi talon... Olen itse asunut samantapaisessa tilanteessa ja tiedän, että ei ole erityisen "kodikasta" palella sisällä koko ajan. Mutta romanttinen minä näkee jo punaisen Pikkutalon, jossa asukkaiden on mukava ja lämmin asua!

Onnea remonttiin, olette löytäneet hyvät työmiehet sitä tekemään! :)

Salka kirjoitti...

Onni on kunnolliset aikaansaavat ammattilaiset remonttimiehet!

Hallatar kirjoitti...

Muuttolintu


Hyvä ja ripeä ryhmä tosiaan.
Varmaasn lämpöäkin jää enemmän asukkaille kuin harakoille, niin kuin tähän mennessä on käynyt.

Pääasia oli saada homeiset eristeet poism kauas talosta.

Hallatar kirjoitti...

Salka,

aivan! Täyttä totta!

Hallatar kirjoitti...

PS: Salka: sellaisia täällä ei todellakaan ole vuosia sitten edellisissä remonteissa ollut...