Translate

24.6.2011

Keskikesää ilmassa


Laten kesäloma alkoi myrskytuulien, sateiden ja puiden pilkkomisen merkeissä. Miekin olen koettanut kantaa korteni, tai klapini kekoon ja pilkkoa minkä olen pystynyt, eli niitä pienempiä pöllejä tai Laten jo valmiiksi puolittamia ja ainakin latonut niitä -vanhan kansan varmaankin naurettavan näköisinä pitämiin- pinoihin.

Yhtenä päivänä klapeja tehdessään Laten käsissä olleesta Apen korjaamasta kirveestä lensi terä miun polveeni, tietenkin juuri siihen, joka jo muutenkin on kipeä. Onneksi miulla oli pitkät housut jalassa ja sain polveeni vain mustelman ja miehen, joka juoksi silittelemään jalkaani ja pyytelemään vuolaasti anteeksi.  =) Eihän se hänen vikansa ollut että kirveestä terä sillai lensi pois. Mie vaan satuin olemaan terän lentoreiltillä.

Seuraavana päivänä Late teki yksin klapeja kun mie tein sisähommia ja miespä iski toisella kirveellä omaan sääreensä. Onneksi oli taas pitkikset jalassa ja hänen jalkaansa ilmaantui ainoastaan pieni haava, johon hoidoksi riitti laastari. Onneksi ei ole enempää saatu haavereita, vaikka pöllien pilkkomista riittää vielä tovin...

Eteisen rikkinäinen ikkuna on vihdoin korjautettu yhden entisen asuinkunnan lasimestarilla, muuten elo Pikkutalossa sujuu yhä hitaan odottelevissa tunnelmissa. Kuntotutkimusraporttia ei saapunut tälläkään viikolla. Ovat kai kovin kiireisiä.

Yhdistetyllä kukka- ja yrttimaallani joku on pistänyt poskeensa ruusupapujen alkuja, sekä yhden keijunmekon. Salaattia olisi kasvanut siinä vieressä mutta se ei kelvannut. Jokin otus omaa omalaatuisen makumaailman. =)

Onneksi tässä on nyt Juhannus välissä, niin saamme muuta ajateltavaa kuin remonttihuolet. Odotamme kaikkia nuoria meille, kaikille tilaa riittää, kaikille patjoja on. Kunhan ensin porukalla käymme Mama-pienen Juhannusjuhlissa hänen paratiisipuutarhassaan. Mie vien sinne keskikesän juhliin perinteisen nelikerroksisen mansikkakermakakun.

Omalle porukalle kakkuna on jälleen mansikka-Pavlova,
niin kuin viime Juhannuksenakin, josta tuo kuvakin on.
Kattauksessa tulee olemaan tuo sama punainen jalallinen lasivati,
punainen Mariskoolin kopio, sekä valkoinen kermakannu kahvimaidon kannuna... =)


Onnellista Juhannusta kaikille.
Muistakaa kerätä 9 kukkaa (paikkakunnasta riippuen voi olla erilainenkin määrä 7 - 14...) tyynyn alle,
niin näette söpösiä kesäunia... =)




9 kommenttia:

Krisse kirjoitti...

Iloista Juhannusta....

soletuuli kirjoitti...

Hyvää Juhannusta!

Sirutuuli kirjoitti...

Hyvää Juhannusta!
Onneksi ei kirveestä tullut pahempaa jälkeä! Miun serkku iski penskana kirveellä jalkaansa joulukuusta kaataessaan ja tulvimalla tuli verta. Piti käydä laitattamassa tikit.

Jael kirjoitti...

Oikein mukavaa juhannusta (tällä kertaa Helsingistä)! Ja mansikkapavlova on ihanan herkullisen näköinen!

Sesse kirjoitti...

Onneksi ei sattunut pahempaa, kuulosti jo pelottavalta... Mun mies löi viime kesänä kirveellä jalkaansa, tikit piti laittaa. Ja sit haava vielä tulehtui viime kesän helteissä...
Mukavaa juhannusta!

Mk kirjoitti...

Huh, kylläpä oli onnea matkassa teillä molemmilla.
Kukapa nyt salaattiin tyytyisi kun tarjolla on moisia, eksoottisempiakin herkkuja.
Toivottavasti kyseessä on ieniruokainen yksilö.

Mukavaa juhannuksen jatkoa teille kaikille!

Hallatar kirjoitti...

Mk,
nyt se jokin on syönyt jo moooonta sokerimaissiani, lisää ruusupapuja ja maapähkinän toisen paprikan, sekä kaivanut maasta hasselpähkinät...! =(

Kohta kaikki ruusupaputuet ovat ihan turhia kun joku syö taimet maan tasalle koko ajan? Maamyyrä? Maamyyräkarkottimen vierestäkin?

Nunnukka kirjoitti...

Voi ei, ei saatu edes Pavlovaa kun piti lähteä niin kiireessä :<

Hallatar kirjoitti...

Voi kultapieni!!! =(
Niin, kun ois tiedetty että ihan rauhassa oisitte saanut olla...

Mutta lohdutukseksi voin sanoa, ettei toi mun Pavlova ollutkaan kovin hyvää kun lipsahti kermavaahtoon liikaa vaniljasokeria...

Se Maman luona syöty mansikkakakku oli parempaa. =) Usko vaan. =)

Tuut pian uudestaan ja tehdään meille Pavlovaa? =)


*iso halitus*