Translate

4.3.2011

Kesäikävää




Tietokoneeni vieressä työpöydälläni on lista tilaamistani siemenistä ja onpa siinä pöydällä jo muutama tyhjä siemenpussukkakin. Kirjaan vihkoon ylös päivämäärät, koska olen laittanut multaan mitäkin.




Kiinankärhön (Clematis Helios) miltei näkymättömät siemenet, kuukausimansikan (Alpine) älyttömän pikkuruiset siemenet ja lempparini, monivuotisen, kauniin violetin (Floral power) stone wash denim orvokin minisiemenet ovat nyt mullalla peiteltyinä odottamassa kevätauringon herättelevää vaikutusta. Samoin kuin yrttiset kylvömatot basilikaa, ruohosipulia, korianteria, persiljaa ja minttua ruukuissaan.




Muut siemenet saavat odotella vielä noin parisen viikkoa pussukoissaan pidempiä, valoisampia päiviä ja seuraavan uuden kuun alkua. Juurakkoina saapuvat perennat saapuvatkin miulle vasta sitten, kun on jo aika laittaa ne maahan. Joitakin kesäkukkia ostan aikanaan valmiina jo kukkivina Lahden kesäiseltä torilta, niin kuin vaikkapa kaikki tulevat rakkaat kesäpelakuut...





Kesää on kovasti jo ikävä... 



...

3 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Ihanan utuisia.

Nunnukka kirjoitti...

Hei! Kun tullaan sinne nyt viikonloppuna, niin tuon mukana mun kaikki ihmesiemenet. En osaa niitä itse kylvää, eikä multaruukut ikkunalaudalla kuulosta fiksulta ku se on kissan lempipaikkoja. Ehkä se sitten valmiit kaktuksen, chilien ja salaatin taimet jättää rauhaan.

Tai muuten pitää ostaa kissalle monta pussia ohraa syötäväksi kissanruohoksi.

Hallatar kirjoitti...

Kiitos Sirpa! =)



Nunnukka-rakas, juu, sopii. Tosin luulen että kaktus on aika hidaskasvuinen... =) Ohra on oiva kissanruoho.