Translate

24.3.2012

Myyjän asianajajan vastaus...

Tyhjä olo... 

Se saapus eilen. Ajj on vastanut vain muutamaan meidän kirjelmämme kohtaan, ja muuten kirjelmä oli suorastaan saivartelua ja selityksiä sellaisiin asioihin joita emme olleet edes kysyneet, joista emme olleet huomauttaneet tai joihin emme olleet puuttuneet millään tavalla?

Tuli mieleen se runo suomalaisesta joka huutaa rannalla, joka vastaa kun ei kysytä, kysyy kun ei vastata, eikä vastaa, kun kysytään.... 

Talo on ajj:n (ja myyjän) mukaan ihan 1940-luvun rakennusmääräysten mukaisesti rakennettu, edelleen. Niin.

Niistä jonkun väärin tekemistä remonteista ei sanaakaan. Talohan myytiin peruskorjattuna ja korjausten vuosiluvut olivat esillä eritellysti myynti-ilmoituksessa ja ne remontit oli tehty 90- ja 2000-luvuilla. Ei siis kovinkaan kauaa sitten. Sitä tietoa me uskoimme ja tuudittauduimme turvallisuudentunteeseen, että niitä asoita ei ainakaan tarvitsisi heti ruveta korjaamaan vaan selviäisimme pienellä pintaremontilla. Kuinka väärässä olimmekaan.

Ulkoseinistä sekä tulisijoista ajj kirjoitti, että nehän olivat jo käytännössä tulleet teknisen elikaarensa päähän... 


Hmmm... Mielenkiintoista, koska sellaista tietoa ei meille kerrottu taloa myytäessä.

Tulisijat tosiaan olivat/ovat vanhoja, ainakin keittiön ja yläkerran tulisija, eli asia ok, emmekä niistä olleet valittaneetkaan. Me vain mainitsimme nuohoojakin kertoneen niiden olevan jo entiset ja ettei hormia oltu nuohottu kolmeen vuoteen. Sen meille kertoi niin ikään nuohooja.

Olohuoneen nuorempi, ns varaava takka taasen on tehty väärin, eikä se varaa lämpöä. Se takka on varsinainen puusyöppö. Sinne saa heitellä 7 pesällistä puuta, ennen kuin takan pintakaakelit lämpenevät. Nuohooja totesikin että se on lähinnä avotakka. Sen olimme huomaneetkin. Emme esittäneet siitäkään korvausvaatimuksia.

Talon ulkoseinät sen sijaan olivat jonkun toopen remontoimat, vanhan ulkoseinän päälle virheellisesti asentamat jolloin seinien välinen eriste oli homehtunut. Eivätkä nämä uloimmat ulkoseinät olleet kovinkaan kauan sitten asennetut.
Alkuperäiset ulkoseinät viallisten alla olivat vahvan ja järeän näköistä kunnon lautaa. Niistä emme olleet huomauttaneet, vaan esitimme korvausvaatimuksen uloimmista seinistä sekä kalliista ulkoseinäremontista. Huoh. =/


-Minkään niiden korjauksia ei korvata.

Palokunnan laajeneva harjoittelualue ei ole kuulemma sellainen seikka, joka olisi myyjän mukaan millään tavalla vaikuttanut talon myyntiin... 
Kyllä vaan se olisi ainakin ostopäätökseen vaikuttanut. Emme olisi sekuntiakaan epäilleet sanoa ei kiitos, jos olisimme tienneet etukäteen edes siitä asiasta. =(

Muuhun kolmisivuisessa kirjelmässä ei puututtu. Siinä selitettiin tosiaan ihan muita asioita.

Keittiön lattian purkamisesta ja korjaamisesta myyjä voisi kenties muutaman euron korvata. Ei muuta. Mutta miksi sitten saisimme edes keittiön lattiasta korvausta??? Mitä eroa sillä on kaikkeen muuhun väärin tehtyyn ja meidän korjaamaamme?

Kirjelmää lukiessa ei tiennyt, olisiko pitänyt itkeä vai nauraa.

Jos talo todellakin olisi ollut siinä 1940-luvun kunnossaan, se ehkä ei olisi homehtunut. Kaikki se remontti joka tänne on ennen meitä tehty, on sitä viallista, ei alkuperäinen osio.

Esim ensimmäiseksi purettu ja uusittu makuuhuoneen lattia oli paremmassa kunnossa, ja kuiva ja raikas, koska siellä oli yhä ne 40-luvun eristeet. Mutta keittiön lattia, jota joku oli yrittänyt ns remontoida, oli viallinen ja siellä oli hometta ja mätävikaa virheellisistä remontointitavoista johtuen.


Että semmoista. Mutta me laadimme uuden kirjelmän. Voih, tässä voi mennä kauan, tämän asian ratkaisussa. Täytyy pitää vaan oma pää kylmänä ja faktat esillä. Ja tallessa.



13 kommenttia:

Sirutuuli kirjoitti...

Novoi, en tiedä, mitä sanoisin. Tsemppiä!

Lotta kirjoitti...

Voi ei.

Tuohon lattiasta tulleisiin kuluihin ja niiden korvaushalukkuuteen kannattaa tarttua, kuten sinäkin asiaa ihmettelet. Se on vähän kuin myöntäisi että talossa on tehty virheitä.

Ihan skeidaa tuollainen vastuunpakoilu. Lähetän kaukotsemppiä täältä, vähän edes.

Maireanna kirjoitti...

Sama mieliala tuli minullekkin..ei tiedä itkeä vai nauraa? Olen samaa mieltä, että -40 luvulla rakennettiin maltilla, ei tullut homeongelmia, eikä ollut. Jälkeenpäin tehdyt rempat ilman ammattitaitoa ovat homeongelmien aiheuttajat. Ps. Mmieliohjelmani on tv:ssä ulkomailta se ohjelma jossa etsitään väärin rakentajaa ja vaaditaan tilille teoistaan. Ihan uskomattomia "ratkaisuja" seinissä, katossa ja lattiassa..! Kunhan rahat saa niin vastuulla ei ole väliä.

Sitkeästi vaan korvausvaatimuksia menemään.

Mk kirjoitti...

Halaus ja jaksamista!

Hallatar kirjoitti...

Kiitos myötätunnosta
Sirutuuli <3
Lotta <3
Anna <3
sekä Mk <3


Jos on luonnostaankin jännittäjätyyppi ja reagoi kaikkeen vatsallaan, voitte kuvitella miten olo on nyt sekainen...

Jaana :) kirjoitti...

voi kurjuus :(
harmittaa niin teidän puolesta, kuinka joku kehtaa pakoilla vastuuta.

Tsemppiä teille taistoon <3 <3 <3

Hallatar kirjoitti...

Juulia-rakas <3

Voi kauhistus tuota siun bloginimeä, kun mie olen sinua aina pitänyt ainoastaan naisellisena! <3

Mutta kiitos...

Tää on jotenkin epätodellista. Ihmisiä on niin monenlaisia. Jos on tarpeeksi röyhkeä niin saa tehdä muille mitä vaan. Niin tuntuu myyjä ajattelevan...

Mutta näin se menee monessa muussakin asuntokauppariidassa...

*hali*

Nähdään muutaman päivän päästä! <3<3<3

Jaana :) kirjoitti...

Hih, miulla on just hyvä blogi-nimi ;) Se on totuus!!!

Mutta tuosta perjantaista: en oo vielä varma saanko autoa :( :( :(
Jos mies joutuu lähtee työreissulle Hankoon, niin se ottaa meidän auton. Tiedän asiasta keskiviikkona niin ilmoitan sitten!

Seuraava mahis olis sitten ens viikon ke tai to. Puhuttiin jo, että jompana kumpana päivänä saisin sitten auton. Eli käykö niistä jompi kumpi päivä?

Yöllinen halaus täältä töiden keskeltä <3 (Mummot ja papat nukkuu, yöhoitajat vaan surffaa netissä...)

Hallatar kirjoitti...

Kiitos Juulia-rakas öisistä haleista.

Ja juu, sopii ensi viikkokin ihan hyvin. Sovitaan päivä vaikka meilissä... <3<3<3

ruusutarha.blogspot.fi kirjoitti...

Voi kuinka minun tuli paha mieli tuosta kirjeestä!! Olette niin onnellisina sen vastaanottaneet ja taistelleet sen kanssa. Tiedän miltä se tuntuu...vaikka se teille ei olekaan niin läheinen kuin tämä tässä minulle mieheni rakentamana. Olen niin monta kertaa törmännyt väärin remontoituihin taloihin. Uusi ja vanha materiaali ei käy aina yksiin.

Onneksi on nyt uutta tietoa vanhasta ja vanhoja materiaaleja taas myytävänä. Täytyy vain luottaa pojan hommiin tuossa kamarissa.

Ulkoseinäremonttiahan minäkin keväällä ja tiivistys ulkopintaan. Täytynee olla tarkkana. Olikos siinä välissä tiivisteenä vuorivilla? Entä ilmarakoa?

Jaksamista teille, kovasti! Onneksi kesä tulee ja tuo sitä auringon ja luonnon kautta!

Hallatar kirjoitti...

Metsätonttu <3

Niin mekin olemme kirjeestä ihmeissämme. Oikein suuttuu välillä sitä lukiessaan miten sanahelinällä voidaankin yrittää sekottaa selviä asioita. Meillä on kaikesta faktaa mitä olemme heille kirjoittaneet, liitteineen toimittaneet ja silti niitä ei osattu lukea?

Ei haluttu ymmärtää?


Uudemman ulkoseinän virhe oli tullut juuri siitä, ettei ilmarakoa oltu jätetty lainkaan, vaan vuorivilla oli kiinni vanhasssa seinässä ja sen päälle oli naulattu uusi lautaseinä...

Virheellinen remontti oli aiheuttanut sen, että eriste oli homeessa... =(


Toivon, että siun talosi seinien remontti sujuu onnekkaasti ja joutuisasti. <3<3

Nunnukka kirjoitti...

Raivostuttavaa. Vieläköhän ehtisin hakea lakikouluun ja valmistua että saisin hoidettua tänkin alta pois ennenkuin menee valitusaika umpeen? :/

Hallatar kirjoitti...

Nunnukka-rakas <3


Kaikki mun lapsistani ainakin tietävät paljon homekodista... =(

Te olette kaikki sydämellisiä ja empaattisia ja ymmärtäväisiä. Teistä kaikista olisi tullut vaikkapa hyviä ajj.ia tai sairaanhoitajia, lääkäreitä, opettajia, tai ihan mitä tahansa. Mihin tahansa työhön ryhdyttekään, on teillä aina oleva se suuri sydän kaikkeen tekemiseenne.



On onni olla teidän kolmen äittä. <3<3<3