Translate

29.6.2015

Viemäröintiä, tuulensuojalevyjä ja lattiakannakkeita





Äsken juuri FB:iin päivitin: Remonttipäiväkirjaa; nyt kaksi viikkoa ja yksi päivä ilman kylpyhuonetta, sisävessaa, pyykinpesukonetta, lämmintä vettä, puhdasta kotia, saunasta nyt puhumattakaan... Todennäköisesti menee kuulema vielä KOLME viikkoa että nuo mukavuudet ovat meillä taas, vaikka joka ikinen päivä me kyllä kahdestaan pitkää päivää aherretaan, mies varsinkin, kun mie välillä karkailen pihan kimppuun ettei sekin varsin metsittyisi...

Mieskin laittanut kuvia remontin vaiheista ja häntä on kehuttu, kuinka hän on yksinään täällä ollutkin tosi ahkera.
Nyyh. Joka ikisenä päivänä näinä vuosina, olen ollut hänen kanssaan tätä kotiamme remppaamassa voimieni ja taitojeni mukaan. On pari asiaa joita mies jopa ei halua tehdä olleskaan koska mie muka osaan ne paremmin, kuten vaikkapa maalaus, villoitus, rappaus ja laatoitus. Saumauksesta hän ei vaan pidä, sekin ehkä jäänee minulle... Kaikessa muussa Hani on minua pätevämpi. 

Pari päivää on mennyt vähän hukkaan ensinnäkin vesisateen vuoksi, koska pihalta ei voinut hakea pressujen alta mitään koska kaikki olisi kastunut, eikä voinut esim sahata mitään sateessa sähköisillä työkaluilla...


Juhannuksena meni hyvä työpäivä hukkaan kun ei kaupat olleet auki eikä saatu lisää niitä riivatun hengityssuojaimia. Ilman niitä oli kummankin mahdoton jatkaa pölisevän maapohjan kaivamista ja roudaamista ulos. Kyllä se maa niin järkyttävästi pölisi.

Pesukonesyvennyksessäkään ei oikeastaan ollut yhtään tervettä puuta lattiassa. 
Vähän niin kuin koko märkätilojen lattia... 


Nyt lattioissa on kuitenkin jo tukiharkkoja ja laattoja ja ekoja lattiakannattimia ja 1/3 tuulensuojalevyistä on paikallaan ja viemäröintiäkin on suunniteltu takaisin paikoilleen uusilla ihanilla puhtailla putkilla.

Kukahan saataisiin sähkömieheksi? Ne pari jotka olen nähnyt näiden tämän talon remonttien aikana, ovat olleet sotkuisia, välinpitämättömiä ja huolimattomia.
Mistä löytyisi siistejä, huolellisia, asiantuntevia sähkäreitä?
Kelt-kelt-kelt-keltaisilta sivuiltako?
 

Lainaperäkärryäkin kovisteltiin meiltä jo pois eräältä taholta kahden viikon jälkeen, ja närkästyneinä kilahdettiin 
-Etkö sä ole jo valmis!?

Tässä kun ei todellakaan ollut kyse mistään pienestä pintaremontista, vaan tässä laitettiin yksi osio talosta matalaksi, katosta lattiaan jota ei todellakaan pistetä kasaan niillä vanhoilla ja viallisilla osilla vaan ihan kaikki mahdollinen uusitaan. Lisäksi koko ajan on pitänyt kuskata kaatopaikalle jätettä ja hakea rautakaupasta lisää uutta materiaalia, varsinkin kun korjaamista olikin enemmän kuin aluksi oletimme... Se betonimyllykin pitää vielä hakea... ja viedä pois...

On minun ihana Mamani kyllä luvannut meille peräkärryn lainaksi, jos tuo toinen taho tahtookin omansa pois. Tulkoon ihan itse hakemaan. Meiltä menisi kolmisen tuntia hyvää työaikaa hukkaan kärryä poisvietäessä.



Remontit ovat aina arvoituksia etukäteen.






Ei kommentteja: