Translate

14.11.2015

Sauna lämpiää! Tai sitten ei...Late rakensi tänään uusista laudemateriaaleista alempaa laudetta ja kaksiosaista saunajakkaraa ja loppusiivouksen jälkeen uskaltautui laittamaan saunan päälle! Ihan ensimmäistä kertaa on juuri parhaillaan uusi saunamme lämpiämässä. Mies ei malttanut enää olla hetkeäkään ilman saunaa. =)

Olemme nyt olleetkin viisi kuukautta ilman saunaa.
Olihan se jo aikakin kokeilla miltä tuntuu istua omilla lauteillakin. Lämmittää jo pelkkänä ajatuksenakin!

Mutta eiiiii... ilostuin liian aikaisin...
Kiuas ei lämpiä odotetulla tavalla. Lämpö nousee vain 40 asteeseen ja jää siihen... Vilkaisu sähkökaappiin paljastaa yhden kiukaan sulakkeen palaneen. Sulake vaihdetaan mutta sekin palaa... ja samoin kolmas. Mies sammuttaa kiukaan. Ottaa yhteyttä kiukaan valmistajaan joka toteaa että tarvitaan jälleen sähkäriä, joka kytkee eri tavoin kiukaan sulakkeet, kokeillaan kiukaan toimintaa, jos kaikki kiukaan vastukset eivät pala, kiuas menee vaihtoon. Huoh. Ei siis saunaa vieläkään. =/


Ihan täysin valmis sauna ei vielä muutenkaan ole. Puuttuu mm kaide kiukaan ympäriltä, ja saunajakkarasta hieman osioita, lauteiden alaosista rimotus, ovesta listat, mutta ne kaikki tulevat kyllä paikoilleen ajallaan, jakkas jälleen ostetaan lisää puuta. 


Sellaista hyvää puuta. 

Ja kun saadaan vielä toimiva kiuas. 

Mistä saatais ammattitaitoinen sähkäri? 
Ei kamalan kallis, please... 

Tuntuu että kaikki mahdollinen menee 
koko ajan tässä talossa jotenkin hassusti... 


 

Ei kommentteja: